architalkture: Computational Design

Yapı bilimi ile bağlantılı bilgisayar bilimi, biyoloji ve ekoloji alanlarında çalışmaları olan Lamila Simišić, architalkture etkinlikler dizisi kapsamında 18 Nisan 2019 Salı günü saat 17:30'da İTÜ Taşkışla Kampüsü'ne konuk oluyor.

Gerçek ve sanal gerçekler arasındaki sınırların solmakta olduğu bir zamanda yaşıyoruz. Fiziksel dünya, dijital dünyadan yenilikler alıyor. Sayısallaştırılmış fiziksel gerçeklik, sanal ortamların ait görsellikler tam anlamıyla fiziksel dünyamıza sızdığında meydana gelir. Bu seminer şu temel soruyu cevaplamaya çalışacaktır: Hesaplamalı Mimari diye bir şey var mı? Bu anlamda inşaat malzemesini yeniden tartışmaya açacaktır: BRICK (tuğla) bir şeye dönüşmek isterken, şimdilerde BIT (bit) de bir şey olmak istiyor. Dijital yapı malzemesi mimari uygulamada yaygınlaşıyor mu? Yoksa sadece hayata geçirildikten sonra mı önem kazanıyor?

Dr. Lamila Simišić mimarlık pratiğindeki ileri dijital uygulamalarla ve üretken tasarım süreçlerinde hesaplamalar ile ilgilenmektedir. Yapı bilimi ile bağlantılı bilgisayar bilimi, biyoloji ve ekoloji alanlarında çalışmaları olan Simišić, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nde Mimarlık Bölümü program koordinatörüdür.

Etiketler

Bir yanıt yazın