CINEMARCH- I: Sinemasal Mekanlar

Mimarlık ve sinema ilişkisini temel alan CINEMARCH etkinlikler dizisinin ilk paneli, "Sinemasal Mekanlar" başlığı ile 1 Mart 2019 günü Konya Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nde yapılacak.

Sinema ve mimarlık disiplinlerinin bir araya getirilmesi amacıyla Konya Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü tarafından Mimarlar Odası Konya Şubesi’nin katkılarıyla organize edilen CINEMARCH panelleri, fakülte bünyesinde düzenlenen ICONARCH ve UKEM gibi süreklilik taşıması vizyonu ile düzenleniyor.

Sinema yedinci sanat olarak bütün sanat dalları ile yakın bir bağ kurmaktadır. Ancak mimarlık ve sinemanın ilişkisi sinemanın icadından beri süregelmektedir. Mimarlık ve sinemanın merkezinde; insan, zaman ve mekan vardır. İşte bu yüzden, mimarlık ve sinema ilişkisi son yıllarda akademik çevreler tarafından incelenmekte ve her iki disiplin için de bu birlikteliğin somut faydaları gözlemlenmektedir.

Sinema ve mimarlık üzerine çalışan ve konuya ilgi duyan herkesi bir araya getirmek fikrinden yola çıkılarak düzenlenen CINEMARCH’ın 1 Mart 2019 Cuma günü “Sinemasal Mekanlar” başlığı altında yapılacak olan ilk etkinliğinde panelistler Işıl Baysan Serim, Asu Beşgen ve Serdar Öztürk olacak.

Işıl Baysan Serim, bir mimar olarak daha öğrencilik yıllarında “film seyirciliğinin de inşa edilebilen bir olgu olduğunu” fark ederek, tutkulu bir şekilde sinema ve mimarlık arakesitinde yıllardır düşünce üreten Sinetopya dergisinin editörü olarak kente dair filmler hakkında birikimlerini paylaşacak.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden CINEMARCH’a katılan ikinci panelist Prof. Dr. Asu Beşgen mimarlık ve sinema arakesitinde lisans ve lisanüstü düzeyde dersler veriyor. Asu Beşgen, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olan ve aynı zamanda yönetmenlik yapan Yeşim Ustaoğlu filmleri üzerinden kültür ve mekan analizleri yapacak.

SineFilozofi dergisi editörü ve sahibi İletişim Fakültesi, Sinema ve Televizyon Bölümü Profesörü Serdar Öztürk panelin son konuşmacısı olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın