“Evrensel Tasarım İlkeleri İle Tasarlamak” Paneli ve Çalıştayı

İstanbul Gedik Üniversitesi, Mimarlık, Şehircilik ve Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi Engelsiz Tasarım Bilimsel Çalışma Grubu tarafından düzenlenen, 11-12 Mayıs 2017 tarihlerindeki çalıştay için son başvuru tarihi 2 Mayıs 2017'dir.

10- 16 Mayıs tarihleri arasında, Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede kabul edilmiş Engelliler Haftası içerisinde yer almak üzere, 11-12 Mayıs 2017 tarihlerinde seminer ve devamında atölye çalışması yapılması planlanmıştır. Bu süreçte, yapılı çevrede yaşayan tüm insanların (yaşlı, çocuk, hamile, çocuklu, bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, vb) erişimini engelleyen yapılı çevredeki mevcut hataların tespitinin yanı sıra, tasarım çözümlemeleri üzerinde üretimler yapılması sağlanarak, mimarlık ve içmimarlık öğrencilerinde farkındalık yaratılması hedeflenmektedir.

Tasarımcıların, artan nüfus, dolayısıyla sayısı çoğalan yaşlı ve engelli nüfusun, binaların ve dış mekânların, ürünlerin herkes için erişilebilir olması talebini karşılıyor olabilmesi gereklidir.

Bu anlamda, öğrencilerin evrensel tasarım kavramı ile farkındalıklarının arttırılması ve konu ile ilgili ilk kıvılcımların atılması hedeflenmektedir. 

Üniversitelerin mimarlık, iç mimarlık, şehircilik, vb bölümlerindeki lisans, yüksek lisans öğrencileri ile yeni mezunlara açık olan çalıştay için 2 Mayıs 2017 tarihine kadar, çalışma gruplarından biri seçilerek, evrenselcalistay@gmail.com adresine başvuru yapılması gerekmektedir. 

Çalışma Grupları:

Grup 1: Özel Çocuklar

Rana KUTLU, İstanbul Kültür Üniversitesi,İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü / Öğr. Üyesi

Sevinç ORMANCI, İstanbul Kültür Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü /Öğr. Görevlisi

Grup 2: Algılanabilir Mimari

Özlem BELİR, İstanbul Gedik Üniversitesi, Mimarlık Bölümü /Öğr. Üyesi

Grup 3: Çocuklarla Tasarım

Göksenin İNALHAN, İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Bölümü / Öğr. Üyesi

Eda CAN, İstanbul Teknik Üniversitesi,Mimarlık Bölümü / Araş. Gör.

Grup 4: Kent İçi İletişim Sistemleri

Hülya SOYDAŞ ÇAKIR, İstanbul Gedik Üniversitesi, Mimarlık Bölümü /Öğr. Üyesi

Grup 5: Tespitler

Zafer Kutlu BAYHAN, Y. Mimar

Grup 6: Sessizliğin Sesi

Habibe ER, Odyolojist

Anday TÜRKMEN, İstanbul Gedik Üniversitesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü /Araştırma Görevlisi

Etiketler

Bir yanıt yazın