Mekanlar/ Zamanlar/ İnsanlar: Mimarlık Tarihi ve Nostalji

ODTÜ Mimarlık Tarihi Lisansüstü Programı tarafından düzenlenen lisansüstü araştırmaları sempozyumlarının dokuzuncusu, "Mekanlar/ Zamanlar/ İnsanlar: Mimarlık Tarihi ve Nostalji" teması ile 24-25 Aralık 2015 tarihlerinde yapılacak.

Toplantıda, değişik tarihsel bağlamlarda geçmişi yücelten ya da önemsizleştiren anlatı ve mekanları inceleyen güncel araştırmalar biraraya getirilerek, nostalji, bellek, melankoli, yeniden canlandırma ve tarihselcilik gibi temel kavramlara referansla geçmişin yıkımı ya da yeniden yapımı üzerine mimarlık tarihi alanında üretilen yeni bilginin tartışılması hedefleniyor.

Katılımcılar: Sempozyum yüksek lisans veya doktora çalışmalarını sürdüren ve doktorasını son 3 yıl içinde bitirmiş olan araştırmacılara açıktır.

Sempozyum Dili: Türkçe ve İngilizce

Son Katılım Tarihi: Katılımcıların bildiri özetlerini en geç 13 Kasım 2013 tarihine kadar Düzenleme Kurulu’na göndermeleri gerekmektedir.

Bildiri Teslimi: 300 kelimelik özetin ve 5 anahtar kelimenin olduğu sayfada katılımcının kimliğine dair bilgi yer almamalıdır. Katılımcının ismi, kısa özgeçmişi, posta ve e-posta adresleri ile telefon ve faks numaraları, bildiri başlığının da yer aldığı ayrı bir sayfada gönderilmelidir.

Katılım Ücreti: 100 TL

Düzenleme Kurulu: Duygu Kalkan Açıkkapı, Şehri Kartal, Aylin Atacan, Deniz Özden.

İletişim Adresi: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü, Mimarlık Tarihi Lisansüstü Programı, Lisansüstü Araştırmaları Sempozyumu Düzenleme Kurulu, Dumlupıınar Bulvarı, No:1 06800 Ankara-Türkiye
T: (90-312) 210 62 04 – 210 22 03
F: (90-312) 210 79 66
E: metu.harch.symposium@gmail.com

Etiketler

Bir yanıt yazın