İÇMEK / İç Mimarlık Eğitimi 3. Ulusal Kongresi

İstanbul Kültür Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarım Bölümü'nün 5-6 Kasım 2015 tarihlerinde düzenleyeceği İç Mimarlık Eğitimi 3. Ulusal Kongresi'ne bildiri özeti gönderdimi için son tarih 13 Nisan 2015.

SUNUŞ

İç mimarlık eğitimi ulusal ve uluslararası etkinliklerle çeşitli boyutlarda ele alınmakta, farklı platformlarda farklı konu başlıklarıyla tartışılmaktadır. Tasarım odaklı tüm disiplinlerde olduğu gibi içmimarlık eğitimi kapsamında yapılan sorgulamalar, uygulanmaya çalışılan metodlar, geliştirilen yeni yaklaşımlar bu etkinliklere konu olmaya devam etmektedir. Bununla birlikte son dönemlerde sorunların tanımlanması, çözümlerin geliştirilmesi yolunda gerçekleştirilen çalışmaların hız kazanması içmimarlık eğitiminde kalite artışına, tüm paydaşların iletişime geçmesiyle ortaya çıkan çok sesli bir platformun oluşmasına neden olmuştur.

Kasım 2015’te üçüncüsü gerçekleştirilecek İÇMEK / İç Mimarlık Eğitimi 3. Ulusal Kongresi de bu paylaşım ortamına “kuram ve uygulama birlikteliği” üst teması ile katkı sağlamayı hedeflemektedir. Diğer tasarım temelli eğitimlerde olduğu gibi iç mimarlık eğitimi de eğitimciler tarafından kuram ve uygulama birlikteliğinin oluşturulması üzerine kurgulanmakta, öğrencinin iki bilgi türünü harmanlayabilmesini amaçlamaktadır. Sonuç olarak İÇMEK / İç Mimarlık Eğitimi 3. Ulusal Kongresi’nde amaç; eğitimde kuram ve uygulama birlikteliğini tartışmaya açmaktır.

Amaca ulaşmak için izlenecek yol; bir öğrenme ve üretme süreci olarak kabul edilerek, oluşturulmak istenen tartışma platformunun kendini üreten bir zemine yerleştirilmesi uygun görülmüştür. Tasarlama eyleminde olduğu gibi sınırsız, kesin çözümlerin var olmadığına inananlar için ideale ulaşmayı zorlaştıran böylece özgür ve yaratıcılığı destekleyen bir paylaşma ortamı oluşturulacaktır. Bunun için “kuram ve uygulama birlikteliği” üst temasının ardında katılımcılara kavram havuzu sunulmakta, ayrıca katılımcının da ekleyebileceği yeni kavramlarla bu havuzun zenginleşmesi ön görülmektedir. Böylece katılımcıların da kongre sürecinin bir parçası yapılarak hem katılanı hem deneyimleyeni olması sağlanmaktadır. Bu kapsamda kuram ve uygulama birlikteliğinde hangi kavramların daha çok tartışıldığı, hangi kavramların birbiriyle daha çok ilişkili olduğu saptanabilecektir. Bu şekliyle kongre iç mimarlık gibi tasarım eğitimlerinin odağındaki üretkenlik amacını göz ardı etmeyerek günümüz ve geleceğin eğitim söylemine farklı ama özünden yaratılacak bir noktadan ışık tutmaya çalışacaktır.

Bunun yanında kongre süreciyle birlikte yürütülecek atölye çalışmaları, ana tema olan kuram ve uygulama birlikteliğinin güçlendirilmesini sağlayacaktır. “Yaparak öğrenme” yönteminin uygulanmasıyla yürütülecek atölye süreci ve çıktıları, hem kongreyi destekleyerek hem de tüm paydaşların uygulamaya katılarak eğitimin zenginleştirilmesinde rol oynayacağı düşünülmektedir.

Bu bakış açısıyla iç mimarlık eğitiminde veya pratiğinde yer alan katılımcıları İÇMEK / İç Mimarlık Eğitimi 3. Ulusal Kongresi’yle ve Atölye Çalışmaları’yla eğitimde kuram ve uygulama birlikteliğini kavramlar ve kavram ilişkileriyle sorgulamaya davet ediyoruz.

TAKVİM 

  • Kongre/Atölye İlanı: 16 Şubat 2015
  • Kongre/Atölye Özet Gönderimi: 13 Nisan 2015
  • Kongre/Atölye Kabul Bildirilmesi: 15 Mayıs 2015
  • Kongre Tam Metin Gönderilmesi: 15 Eylül 2015
  • Kongre/Atölye Kayıt: 15 Eylül 2015
  • Atölye: 3-4 Kasım 2015
  • Kongre: 5-6 Kasım 2015

ÜCRETLER 

Akademisyen / Geç Kayıt 150 TL
Öğrenci 50 TL

İLETİŞİM 

www.icmek2015.com
Tel: +90 (212) 498 41 41
E-Posta: icmekkongre@gmail.com
İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Ataköy Kampüsü, Bakırköy-Ataköy 34156, İstanbul-TÜRKİYE

Etiketler

Bir yanıt yazın