Topluluk Merkezi ve Anaokulu

Londra merkezli mimarlık ofisi MUMA Architects tasarımı yapı, peyzaj düzenlemesi yapılmış açık avlunun etrafında şekilleniyor. Eddington'un kuzeybatısındaki bina, topluluğun ihtiyaçlarını karşılamak üzere hazırlanmış bir programa sahip.

MUMA Architects projeyi şöyle açıklıyor:

Yapı, Eddington’un kuzeybatısındaki yeni topluluğa hizmet veriyor. Cambridge Üniversitesi İlkokulu’nun yanında yer alan bakım evi, peyzaj düzenlemesi yapılmış bir avlunun 3 tarafını tutuyor. Avlunun 4. kenarında daha şehirli bir ölçeğe sahip olan topluluk merkezi yer alıyor. En büyük hacim, 180 kişilik ana salon, girişin yaptığı terası batıdan destekleyerek yeni bir kentsel alan tanımlanmasına yardımcı oluyor.

Topluluk merkezi, düğünlerden cenazelere, zumba ve tai chi derslerine kadar tüm etkinlikler için alan sağlıyor. Topluluğa danışarak hazırlanan yapının programında farklı ölçeklerde 3 ana mekan ve orta büyüklükte kendi özel bahçesi olan bir oda bulunuyor. Topluluk yakınlardaki spor tesislerini kullandığı için yapının programı performans sanatlarına yoğunlaştı. Ana performans holünün hacmi farklı akustik kalitelere izin verecek, oda müziği konserlerinden film gösterimlerine, farklı durumlara adapte edilebilecek şekilde tasarlandı. Holün yüksekliği, pasif havalandırma ve akustik  özellik için kritik bir unsur oldu.

Avlu anaokulundaki çocukların güvenlik ihtiyacını karşılayacak bir çözüm oldu. İç avluyu saran revak sınıflara dışarıdan ulaşımı sağlıyor. Sınıflar, koridor olmadan doğrudan bahçeye bağlanabiliyor. Böylece sınıflar bahçe manzarasına sahip olup karşılıkı çapraz havalandırmadan da faydalanabiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın