Semtler ve İnsanlar

Mayıs-Haziran aylarında 8 farklı semti, o semtin insanlarından dinleyeceğiz.

“Semtler ve İnsanlar” söyleşi serisi İstanbul’un belirlenmiş bazı semtlerinde yaşayan ya da hayatının büyük kısmını o semtlerde geçiren insanların o semtler ile kurdukları ilişkiyi ele alıyor. Semtin anlatıcı için nasıl bir var olma alanı yarattığının yanı sıra, semtin şehir ile olan ilişkisini, semtin dönüşümünü ve bu dönüşümün politik, sosyolojik ve mimari değişikliklerini konuşmaya açıyor.

Mayıs-Haziran aylarında okuyucuyla buluşacak olan söyleşi serisi, heyecanlı bir yazı belgesel çalışması niteliğinde okuyucuya bir anlatıcı, semt, kent, göç, mimari ve sanat ile ilgili izlekler üzerinden bazı analizler sunuyor ve belirli noktaları da açıkta bırakarak okuyucunun yazılar ile kendi ilişkisini kurmasını hedefliyor. Sorulan, yanıtlanan, konuşulan ve susulan her noktada okuyucu bu etkinliğin bir öğrenme ve bilme etkinliğinden öte bir bakma edimi olduğunu anlayacak.

Her Salı Arkitera.com’da Bir Semti, O Semtin İnsanından Dinleyeceğiz

Semtler ve İnsanlar söyleşi serisi, 8 farklı semti anlatacak olan 8 yazar, çizer ve akademisyenle Cihan Keyif tarafından yapılan röportajları içeriyor. Mayıs ayının ilk haftasından itibaren her Salı yayınlanacak olan söyleşiler ile Cihangir’i Mehmet Güreli’den, Moda’yı Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Türker Armaner’den, Pera’yı yazar Ahmet Ümit’ten, Göztepe’yi yazar Sunay Akın’dan, Fatih’i şair Hilmi Yavuz’dan, Üsküdar’ı karikatürist Fatih Solmaz’dan, Balat’ı gazeteci Ersin Kalkan’dan, Beykoz’u gazeteci- yazar Nazım Alpman’dan dinleyeceğiz.

5 Mayıs’ta “Semtler ve İnsanlar”ın ilk konuğu olacak Mehmet Güreli bizlere Cihangir’i anlatacak. Söyleşileri Mayıs ve Haziran aylarında her Salı günü Arkitera.com’dan takip edebilirsiniz.

Etiketler

1 Yorum

  • azmi-acikdil says:

    Çok güzel bir proje; semtini, kentini, şehrini, anlatan insanları özler olduk. 8 semt 80 hatta 800 hikaye. O kadar zenginlikler var ki, ortaya çıkarılmasına ön ayak olacak bir proje, hatta bir belgesel olacak cinsten. Zevkle takip edeceğim.

Bir yanıt yazın