Tonguç Tokol Tasarım Sergisi: “onbirartıbir”

Tonguç Tokol'un ilk kişisel sergisi "onbirartıbir" Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Sergi Alanı'nda 14 Ocak – 30 Ocak 2015 tarihleri arasında izlenebilecek.

Tonguç Tokol’un 14 Ocak Çarşamba günü saat 16:00’da açılacak ilk kişisel sergisi ağırlıklı olarak oturma elemanı tasarımlarından oluşuyor. Tasarımcı bu sergisindeki koltuk, sandalye ve sehpa çalışmalarında geometrik formlardan çıkışlı bir tasarlama yöntemi izlemekte. Sergideki on iki tasarımdan on birinin detayında üçgen formun etkisi baskın. Sergi “onbirartıbir” adını da buradan almakta.

1992 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nden mezun olan Tonguç Tokol, 1993 yılında aynı kurumda Araştırma Görevlisi olarak akademik hayata başladı. 1996 yılında aynı üniversitede bitirdiği yüksek lisans eğitiminden sonra, 2013 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İç Mimarlık programında Sanatta Yeterlik eğitimini tamamladı. Tonguç Tokol halen Marmara Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak görevine devam etmekte.

Etiketler

Bir yanıt yazın