“Mimarın En Önemli Rolü Orkestra Şefliği”

Tuna ile Ofis Sohbetleri'nin yeni konuğu Bakırküre Mimarlık'ın kurucusu Gürhan Bakırküre.

15 günde bir Arkitera’nın YouTube kanalında yayınlanan “Tuna ile Ofis Sohbetleri” söyleşi serisinin altıncısına Gürhan Bakırküre konuk oluyor. Cemal Çobanoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı söyleşinin diğer konuğu Tuna Ofis Satış & Pazarlama Bölüm Başkanı ve Tuna Girsberger Genel Müdürü Mehmet Arda.

Cemal Çobanoğlu, söyleşiye Bakırküre Mimarlık’ın nasıl kurulduğu sorusuyla başladı. Gürhan Bakırküre, ofisinin Kasım 2013’te kurulduğunu, bu sene 5. yılını dolduracağını söyledi.

Ortaklı Yapılanmanın Avantajları-Dezavantajları

Cemal Çobanoğlu’nun ortaklı bir yapılanmanın avantaj ve dezavantajlarını sorması üzerine hem sorunları hem de güzelliklerini paylaşmanın ortaklı yapılanmanın avantajları arasında olduğunu söyledi.

“Girsberger ile ortaklığımız 1989 yılına dayanıyor”

Mehmet Arda Girsberger ile olan ortaklıkları ile ilgili şunları söyledi:

Bizim ortaklığımız 1989 yılına dayanıyor. O yıllarda bir ortaklık değil ama ticari bir ilişki, 1992 yılında da ortaklığa giden bir süreç var. Bizim ortaklığımız %50-50 eşit bir ortaklık. %50-50 ortaklık zor bir ortaklık gibi gözüküyor ama şu avantajı var, her şeyi kararlaştırırken karşılıklı ikna ve tartışma ortamı içerisinde yapıyorsunuz ve en iyiye ulaşmaya çalışıyorsunuz.

Söyleşinin tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

Tuna Ofis: http://www.tunaofis.com/

Bakırküre Mimarlık: http://bakirkure.com/

Etiketler

Bir yanıt yazın