Teşvik Ödülü, “Kadıköy Mendireğinin Üzerinde Bir Çay Evi” Öğrenci Yarışması

Teşvik Ödülü, “Kadıköy Mendireğinin Üzerinde Bir Çay Evi” Öğrenci Yarışması

PROJE RAPORU

KADIKOY PAVILION

Kadıköy Pavilion çay evin sergi ve okuma alanları ile işlevlendirerek mendireğin insanları üzerinde yürümeye değer bir mekan haline getirmeyi amaçlamıştır. Kullanıcılar mekana girdikten sonra yürüyüş yolunun kesilmemesine dikkat edilmiştir. Oturma alanları mendirek üzerinde sağ ve sol tarafa “oturma aksı” olarak kurgulanmıştır.

Mendireğin başlangıcından itibaren sondaki deniz feneri-kolon işlevli yapı elemanına kadar mendirek üzerinde insanların güvenle yürüyebilmeleri için çelik strüktür kurgulanmıştır ve mekan tamamen suya dayanıklılığı olan temperli cam ile kaplanmıştır. Strüktürün oluşum aşamasında yanlardan kesilen kütlelerin orta taraftaki birleşim noktaları yapının üst altıgen katını oluşturmuştur. Bu altıgen oturma-okuma alanı olarak düzenlenmiştir. Wc’ler ve çayhane bu altıgenin altındaki geçiş kütlelerinde çözülmüştür.

Mendireğin bitiş kısmı sergi alanı olarak düzenlenmiştir. Bu alan üzerinde yürünebilen cam ile genişletilmiş ve mendireğe bağlanmıştır. Sergi alanından kolon-deniz feneri yapı elemanının çevresine çıkışlar bulunmaktadır ve isteyenler bu mekanlar manzarayı sınırsız seyredebilmektedirler.

Bu sergi alanı ile beraber mendireğin uzun zamandır ıssız kalan ve insanlar tarafından pek tercih edilmeyen uç kısımları Kadıköy’ün manzarasının en iyi izlenen yerlerinden biri olacak ve sanatseverlerin odak noktası haline gelecektir.

Etiketler

4 yorum

Bir cevap yazın