“Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri” Sahiplerini Buldu

Avrupa Müze Forumu (EMF) tarafından verilen ve en saygın müzecilik ödüllerinden olan "Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri"nde Yalın Mimarlık tarafından tasarlanan  Troya Müzesi ve Kengo Kuma and Associates’ın (KKAA) imzasını taşıyan Odunpazarı Modern Müzesi “Özel Teşekkür”e layık görüldü. Bayburt Kenan Yavuz Etnografya Müzesi de aynı yarışmada "2021 Silletto Ödülü"nü almaya hak kazandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı‘nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Avrupa Konseyi’nin himayesinde Avrupa Müze Forumu tarafından her yıl verilen en uzun soluklu ve en saygın müzecilik ödülleri arasında gösterilen “Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri” sahiplerini buldu.

Troya Müzesi 2020 yılı için, Odunpazarı Modern Müzesi de 2021 yılı için “Özel Teşekkür”e layık görüldü.

 

Avrupa’da Yılın Müzesi Ödülleri (EMYA) Jüri Başkanı Marlen Mouliou; OMM’u “herkese açık ve kapsayıcı bir ortam yaratmayı başaran, dünya çapında kültürlerarası bir platform” olarak niteledi. Geçtiğimiz yıl EMYA jürisi OMM – Odunpazarı Modern Müze’ye bir ziyaret gerçekleştirmiş ve müze hakkında izlenimler edinmişti.

Bayburt Kenan Yavuz Etnografya Müzesi de aynı yarışmada “2021 Silletto Ödülü”nü almaya hak kazandı.

Koronavirüs salgını sebebiyle geçen yıl düzenlenemeyen yarışmada 2020 ve 2021 yılı için ödüle değer görülen müzeler YouTube’da çevrim içi olarak dün akşam ilan edildi.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın