TOKİ Kayabaşı’nda İhaleye Çıkıyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul Başakşehir Kayabaşı'ndaki arsasını bugün ihale yoluyla satışa çıkarıyor.

876 ada 1 parselde konumlanan arazinin ihalesi “Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı” modeliyle yapılacak. İhaleyi kazanan şirket arsa üzerinde proje geliştirecek, elde ettiği gelirin ihalede belirlenen oranını da arsa payı olarak TOKİ’ye verecek. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, hasılat paylaşımı ihalesiyle ilgili olarak, kurumun birikimi ile özel sektörün dinamizmini bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyledi. İhaleye çıkarılan alanın TOKİ tarafından planlanan ve Türkiye’nin en büyük uydukent projesi olduğunu aktaran Turan, “Arazi Kayabaşı’nda 3. Köprü bağlantı yolu güzergâhında, Atatürk Havalimanı’na 17, yeni havalimanına 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Projenin uygulanacağı alan Olimpiyat Stadı, Şehir Hastanesi ve Başakşehir’e komşu olan konumuyla İstanbul’un yeni cazibe merkezlerinden biri” diye konuştu.

Başkan Turan, hasılat paylaşımı ve özel sektör işbirliği olmasına rağmen TOKİ’nin yeni konsept dizaynı çerçevesinde sözleşmede yer alan imar ölçeğine göre inşaatın yapılacağını vurguladı. Turan, “Kişi başına 36 metrekare yeşil alan sunan proje, depreme dayanıklı inşa edilecek. Günlük enerji ve ısı ihtiyacının büyük bir kısmı güneş enerjisinden elde edilecek biçimde tasarlanacak” dedi.

Başkan Turan, Kayabaşı’nın 11 milyon 300 bin metrekare alanı ile Güngören, Beyoğlu, Bayrampaşa ve Zeytinburnu ilçelerinden daha büyük alana sahip 65 bin konutluk bir uydu kent projesi olduğunu söyledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın