Tarihi bina Erdoğan’ın isteği üzerine ‘saray’ olacak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Ankara Valiliği'ne devredilen tarihi bina Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine 'gösterişli bir konukevine' dönüşecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından kullanılan Ulus’taki tarihi taş bina, aylardır süren görüşmelerin ardından Ankara Valiliği’ne devredildi.

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, binanın, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Eskişehir Yolu üzerinde yapılan yeni binasına taşınmasından sonra Ankara Valiliği tarafından kullanılmasına karar vermişti.

Cumhuriyet’in haberine göre, binanın durumunun geçtiğimiz haftalarda netlik kazanmasıyla, Ankara Valiliği ve Maliye Bakanlığı arasında gerekli protokoller imzalandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tarihi binanın, yabancı devlet ve hükümet başkanlarının ziyaretlerinde kullanılacak şekilde tadilattan geçirilerek gösterişli bir konukevine dönüştürülmesini istedi.

Erdoğan’ın isteği üzerine binanın Ankara Valiliği tarafından kullanılmasından vazgeçildi. Başbakanlık bürokratlarının binayı incelemesinin ardından ‘saray tadilatı’ için çalışmalara başlandı.

Erdoğan’ın da önümüzdeki günlerde binayı ziyaret ederek incelemelerde bulunması bekleniyor.

Cumhuriyetin ‘sembol binası’ olarak anılan bina 1925’te inşa edilmiş ve Başbakanlık binası olarak kullanılmıştı. Başbakanlık’ın, bugün Kızılay’da bulunan binasına taşınmasıyla birlikte bina, çeşitli kurumlara ev sahipliği yapmıştı.

Etiketler

Bir yanıt yazın