Taksim’e ‘YOO2 Oteli’ Yapıyor

'Demokratik tasarım' kavramının öncüsü kabul edilen Philippe Starck ve John Hitchcox’tan sonra endüstriyel tasarım ve iç mekan tasarımı yepyeni devrimci bir döneme girdi.

Dünya jet sosyetesi, bu ikilinin yaptığı rezidanslardan sanat eseri toplar gibi daire topluyor. YOO isimli şirketleriyle pek çok alanda faaliyet gösteren ikili, dünyadaki ilk otel projesini İstanbul’da açmak üzere Jival Kuyumculuk’un da sahibi olan Naim Gençoğlu ile anlaştı. Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) önünden başlayıp, Gezi Parkı’nın bir yanında devam eden Mete Caddesi üzerindeki proje, Gezi olayları nedeniyle Philippe Starck ve John Hitchcox için ayrıca anlam kazandı. 

Park ve boğaz arasında

Philippe Starck ve John Hitchcox, bir yanı Boğaz’ı gören diğer yanı Gezi Parkı’na bakan butik otelin bütün iç tasarımını bir an önce yapmak için kolları sıvadı. 31 Mayıs’ta başlayan Gezi Parkı direnişi otelle ilgili çalışmaları sekteye uğrattı. Naim Gençoğlu, eylemler nedeniyle endişe duyarken Philippe Starck ve John Hitchcox’tan ummadığı bir tepki geldi. Gezi’deki halk hareketinden etkilenen ikili, heyecan duyduğunu belirtip, eylemler sayesinde İstanbul’un ve Taksim meydanının tüm dünyada daha da bilinir hale geldiğini söylemiş. İkili “Otelimiz ‘Gezi ruhu’ manzaralı. Daha iyisi olamazdı. Biz önce manzaradan etkilenmiştim ama şimdi bu ruhtan etkilendik” diyerek hiçbir endişe duymadıklarını belirtmiş. 

36 milyon dolar yatırım

YOO2 Taksim Square oteli için 36 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirten Naim Gençoğlu, “Burası butik, küçük bir otel. 120 odalı. Yoo markası altında açılacak dünyada 8 otel var ama ilki bizimki olacak. Kasım’da otel açılıyor” dedi. 

Salıpazarı’na 400 yataklı otel projesi

Naim Gençoğlu, turizm alanına biri taksim Mete Caddesi’nde, diğeri Karaköy Salıpazarı’nde olmak üzere aldıkları iki bina ile girdiklerini belirterek şöyle konuştu: “Karaköy Salıpazarı’ndaki otel 400 yataklı olacak. 100 milyon dolar yatırımı sürüyor. İki yıl sonra açılacak. Philippe Starck ve John Hitchcox ile anlaşırsak, bu oteli de YOO2 markası altında açabiliriz. Turizm yatırımlarımız sürecek.”

Etiketler

Bir yanıt yazın