“Social Housing–Housing the Social” Sempozyumu

"Social Housing–Housing the Social" Sempozyumu 4-5 Kasım 2011 tarihlerinde Amsterdam'da gerçekleştirilecek.

Social Housing–Housing the Social, sosyal konut konusunda azalan uygulamalar ile toplumun konut sahibi olması konusundaki geniş bir kavramsal çerçeve arasındaki ilişkinin vurgulanacağı, 4-5 Kasım 2011 tarihlerinde Amsterdam’da gerçekleştirilecek iki günlük bir sempozyum. Hollanda’da eşitsiz gelir dağılımının giderek küreselleşmesi ile sosyal ve kültürel finansman indirimlerinin getirdiği aciliyet göz önüne alındığında, sosyal mekanı biçimlendiren ve tasarlayan bir araç olarak kültürel üretim biçimleri iyileştirilebilir mi? Veya temsilciler ve mühendisler sosyal hakların savunulması konusunda bir araç mı? Kentleri günümüze adapte etmek için neler yapmalıyız ve ne yapmak istiyoruz? 1960’ların ütopik fikirleri neler ve kentlerde birlikte yaşayabilmek adına geliştirilebilecek alternatif fikirler ne olabilir? Sosyal ayrışma sorununa nasıl çözümler getirebiliriz? Sanatçılar, tasarımcılar, mimarlar bu süreçte nasıl bir rol oynuyor?

Social Housing–Housing the Social sempozyumu, çağdaş sanatçıları, mimarları, tasarımcıları politikacıları, kent plancılarını, aktivistleri, kent düşünürlerini ve geliştirici ajansları bu konuları tartışmak üzere bir araya getiriyor. Sempozyumun konuşmacıları ve programı Eylül ayında duyurulacak. Resmi kayıtlar ise yine Eylül ayında başlayacak.

Sempoyumun küratörleri ise sanat ve kamu vakfı SKOR’dan Fulya Erdemci ve Londra Goldsmiths Üniversitesi’nden Andrea Phillips.
Ortak küratör ve koordinatör: Vesna Madzoski (SKOR)
Mimari Danışman: Markus Miessen (Studio Miessen)
Araştırma Grubu: Arno van Roosmalen (yönetici, Stroom Den Haag), Bregtje van der Haak (Belgesel Yapımcısı), Chris Keulemans (Sanat yönetmeni, Tolhuistuin Amsterdam), Ernst van den Hemel (Filozof ve aktivist, University of Amsterdam), Huib Haye van der Werf (küratör, SKOR), Nils van Beek (küratör, SKOR), Partizan Publik (ortak tasarım ve eylem , Amsterdam), and Theo Tegelaers (küratör, SKOR).

Etiketler

Bir yanıt yazın