Silüeti Bozan Gökdelendeki Daireleri, Haberler Çıktıktan Sonra Satmış

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin 16/9’daki daireleriyle ilgili olarak söylediği “Erdoğan silüeti bozuyor deyince sattım.” açıklamasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Zeybekci, daireleri 18 Nisan 2013’te sattığını belirtirken, Cumhuriyet’te dün yer alan haberde bakanın daireleri 22 Ağustos 2014 tarihinde gazetecilerin 16/9’da dairesi olup olmadığının sorması üzerine sattığı kaydedildi. Daireleri satın alan ise Osman Hulusi Toprak ve Mesut Toprak’ın ortağı bulunduğu HOT Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi. Yani, Bakan Zeybekci daireleri, satın aldığı kişilere satmış.

Bakan Zeybekci farklı tarihlerde gazetelere farklı açıklamalarda bulunmuştu. 16/9’da dairesinin olup olmadığı sorusuna “Hayır, yok.” diyen Zeybekci, daireleri olduğu ortaya çıkınca bu sefer de “Aylar önce sattım.” demişti. Ancak Zeybekci’nin bu açıklamasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Cumhuriyet gazetesine açıklamada bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Cumhurbaşkanımızın adı geçen binalarla ilgili tarihi yarımada açısından silüet endişelerini dile getirdiği anda derhal satış işlemlerini başlattım ve satışı gerçekleştirdim.” diyor. Zeybekci bir gün sonra karar değiştirip Hürriyet gazetesine 25 Ağustos 2014’te “Daireleri birkaç ay önce sattım.” şeklinde açıklamada bulunuyor. Tapu kayıtlarına göre ise Zeybekci dairelerini 22 Ağustos 2014 tarihinde satmış. Cumhuriyet’in iddiasına göre gerçek satışın, daireleri hakkındaki haberin çıkmasından sonra, 26 Ağustos 2014 günü Zeybekci’nin temsilcileri ile Zeytinburnu Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Zafer Alsaç’la Fatih Saray Muhallebicisi’ndeki buluşmasından sonra yapılıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın