Selami Öztürk Emsal Artışları Konusunda Başbakan’ı Eleştirdi

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk resmi blog'unda Erdoğan'ın emsal artışı konusunda dikkatli olunması gerektiğine dair konuşmasını eleştirdi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın  ‘4. Yerel Yönetimler Sempozyumu’ndaki konuşmasında emsal değerleri konusunda dikkatli davranılması gerektiğini belirterek “Şuradan daha fazla rant elde edelim. Onun için emsali 1,5 değil, 3’e çıkaralım! Allah aşkına bu mantıktan vazgeçin. 3’e zorlayacağımız yer asla olmamalıdır. Şu anda emsallerle oynayan belediyeler var. Bizim AK Parti olarak azami 3 emsal, ilkemiz olmalı. Ama plan notlarıyla oynamak suretiyle eğer siz bunu 7’ye, 6’ya çıkarıyorsanız tarih de millet de sizi affetmez. Asla bunlarla oynama noktasına girmeyin. Bizim bunlara ihtiyacımız yok. Asla 3 emsalin üzerine çıkmamalıyız. Denizlerimizi tehdit etmemeliyiz, sahillerimizi tehdit etmemeliyiz.” sözlerine yer vermişti.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise resmi blog’unda konuyla ilgili bir açıklama yaparak aşağıdaki sözlere yer verdi: 

Kadıköy’den Başbakan’a 2 Soru:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; AK Parti 4. Uluslararası Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda , “emsal değerleri konusunda dikkatli davranılmasını isteyerek, “Çeşitli plan notlarıyla emsallerle oynayanlar var, belediyelerin içinde bunu görüyorum. AK Parti olarak 3 emsal, azami ilkemiz olmalıdır. Plan notlarıyla oynamak suretiyle eğer siz bunu 7′ye çıkarıyorsanız 6′ya çıkarıyorsanız tarih sizi affetmez, bu millet sizi affetmez. Asla bunlarla oynama noktasına girmeyin, bizim bunlara ihtiyacımız yok” dedi.

Başbakan’a Kadıköy’den 2 soru:

Göztepe’deki Meteoroloji arsasına 6 emsali kim verdi?

Kuşdili Çayırına yapılmak istenen AVM’ye 6 emsali kim veriyor, biliyor musunuz?

Haklısınız Sayın Başbakan, Kadıköylüler bu emsalleri verenleri hiç affetmeyecek!”

Etiketler

Bir yanıt yazın