Savaş Değil Altyapı Çalışması

Düzensiz çalışma nedeniyle Valikonağı Caddesi'nde araç ve yaya trafiği işkence.

Zamanında bitirilmeyen, bazen aylarca uzayan kaldırım-yol çalışmaları, vatandaşa çile çektirirken, hizmeti eziyete dönüştürüyor. Altyapı çalışmasından mağdur olan İstanbulluların sesini defalarca bu sütunlardan duyurduk. Ancak şikâyetlerin ardı arkası kesilmiyor. Bu seferki kaldırım skandalı, dünyaca ünlü markaların mağazalarına ev sahipliği yapan, kafeleri ve restoranlarıyla ünlü, İstanbul’un en nezih semti Nişantaşı’ndan…

İÇLER ACISI

İnsanların alışveriş yapmak, bir şeyler içmek, yani hoş ve keyifli vakit geçirmek için geldiği Nişantaşı, şu günlerde bomba düşmüşten farksız. Semtin merkezi olan Valikonağı Caddesi’nde, bundan 15 gün önce kaldırım çalışması başlatıldı. Caddenin bir tarafı boydan boya kazıldı. Ama ne kazılma… Ortalık savaş alanını aratmıyor. Toprak yığınları, derin çukurlar, molozlar, taşlar, iş makineleri… Yolu kullanmak sürücüler için de yayalar için de işkenceye dönmüş durumda. Çalışmanın uzaması, esnafın da hayatını kâbusa çevirmiş.

Alo Habertürk Acil Şikâyet Hattı’na mesaj bırakan bölge sakinleri, yaşadıkları sıkıntıyı bakın nasıl anlatıyor:

“İki haftadır bitmek bilmeyen kaldırım ve altyapı çalışmaları yüzünden hayatımız karardı. İstanbul’un en gözde, en işlek caddelerinden birindeyiz ama taş devrini aratmayan manzaralar yaşıyoruz. Yolun bir tarafı perişan bir halde. Her yer toz toprak içinde, çukurlar yüzünden yürümek imkânsız hale geldi.

Yağmur yağdığı günlerde çamura saplanıp kalıyoruz. Kaldırım söküldüğü için insanlar yolun ortasında, araçların arasında yürümek zorunda kalıyor. İnsanları rahat ettirmek için yapılan altyapı çalışmalarının, insanlara işkence çektirilmeden yürütülmesi için sesimizi duyurmanızı istiyoruz.

Lütfen Valikonağı’nı bir an önce eski haline getirsinler. Bu manzara Nişantaşı’na hiç yakışmıyor.”

İstanbul’un göbeğinde yaşanan ve insanları canından bezdiren bu altyapı çalışmasının kısa süre içerisinde tamamlanması için ilgililerin harekete geçeceğini umuyoruz.

Etiketler

Bir yanıt yazın