Panjurlu Çatı Sistemi ile Gün Işığını İç Mekana Taşıyan Ev

Bao Loc şehrindeki yeni bir yerleşim bölgesinde SPNG Architects tarafından hayata geçirilen Hue House, beş kişilik bir aile için tasarlandı.

Fotoğraflar: SPNG Architects

5×30 m’lik bir parselde konumlanan yapıda, canlı alanlar ve doğal unsurları bir araya getirerek burada ikamet eden bireylerin bağlarını güçlendirmek amaçlanmış.

Evin, çatıdan giren doğal ışığın zemin kata ulaşmasına izin veren ve evin her zaman ışıkla dolu olmasını sağlayan iki büyük açıklığı bulunuyor. Güneşin günlük hareketi, evin içinde aydınlık-karanlık anlardan oluşan bir ritim yaratır. Bu açık alanda aile üyeleri birbirlerini kolayca görebiliyor ve iletişim kurabiliyor.

Projenin en önemli özelliği, evin çatısına yayılan çelik panjur sistemi. Sistemin mekanik özellikleri sayesinde kullanıcı, isteği doğrultusunda eve giren ışık miktarını ayarlayabiliyor. İç mekanda yaratılan boşlukların sunduğu esnek düzen odaların havalandırılması için kolaylık sunarken, iklimlendirme için ayrıca elektrikli ekipman kullanımından tasarruf edilmesini sağlamış.


Çelik panjur sisteminden süzülerek güneş ışığının eriştiği teras, ev sahibi ailenin kaliteli vakit geçirmesi ve sebze yetiştirebilmesi için özel olarak kurgulanmış.

Etiketler

Bir cevap yazın