ÖİB: ‘6 kata izin vermedik’

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesindeki imar planı değişikliğine ilişkin açıklama yapan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), kat yüksekliğinin 6 değil 2 kat olarak belirlendiğini açıkladı.

Radikal’de 11 Temmuz’da ‘Sakin şehir Akyaka’ya altı kat’ başlığıyla yayımlanan haberle ilgili ÖİB’den Başkanvekili Ahmet Aksu bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: “3841 No’lu parsel için imar planına esas olmak üzere Akyaka Belediye Başkanlığı ve Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü’nün görüşleri alınmıştır. Şehir Plancıları Odası’nın görüşlerinin alınması imar mevzuatına göre gerekmemektedir. 3841 No’lu parsel için imar planına esas Jeolojik– Jeoteknik Etüt Raporu idaremiz tarafından yaptırılmış olup, Muğla İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nce 18.05.2012 tarihi ile onaylanmıştır. Gerek sosyal donatı alanları gerekse fonksiyonları ve yapılaşma şartları itibariyle çevre imar bütünlüğünü bozmayan bölgenin yapılaşma koşullarına uygun bir imar planı kararı getirilmiştir. Bu konuyla ilgili hükümler satış şartnamesine konulacaktır.”

İmar yetkisi bakanlıkta

Akyaka Yerel Yönetim Platformu üyesi Avukat Zeynep Yılmazer ise, ÖİB’nin belirttiği gibi mevzuat uyarınca Şehir Plancıları Odası’ndan imar planıyla görüş ilgili alınması gerekmediğini ifade ederek, “Hazırlanan imar planı belediyede askı ilandayken Şehir Plancıları Odası’na gönderilerek görüş alınabilir. Ancak inceleme sonucu olumsuz yönde bir rapor çıkması halinde oda dava açma yetkisine sahiptir” dedi. Yılmazer, Çevre Kanunun 9. maddesinde imar yetkisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda olduğunu da hatırlattı.

Etiketler

Bir yanıt yazın