Mavişehir’e Kıymayın!

İzmir Körfezi'nin ve dolayısıyla kentin en güzel köşesinde ve hemen deniz kenarında bir AVM'nin yükseltilmesi için başlatılan çalışmalar Mavişehirlileri ayağa kaldırdı.

Burası İzmir’in gözde yerleşim merkezlerinden biri. Hatta, en moderni ve kalitelisi…

Hemen belirtelim.

Mavişehir’de yaşamak bir ayrıcalıktır.

İşte kentin bu güzelim köşesinde yaşayanlar, bir süredir huzursuz ve endişe yüklü.

Gezi Parkı’nda yaşatılan ‘Ben yaptım, oldu…’ baskısının bir örneği de Mavişehir’de sergileniyor.

İzmir Körfezi’nin ve dolayısıyla kentin en güzel köşesinde ve hemen deniz kenarında bir AVM’nin yükseltilmesi için başlatılan çalışmalar Mavişehirlileri ayağa kaldırdı.

Binlerce Mavişehirli ellerinde pankartlar sokaklara döküldü.

İşte o pankartalardan sloganlar:

* AVM değil, Mavişehir parkımı istiyorum.
* Bakanlık, imar planını geri çek.
* Sahilime AVM yapma.

Bu ‘skandal satışın’ başlangıcı 2010 ve 2011 yıllarına rastlıyor. TOKİ, Mavişehir’deki bu alanı 4 milyon 500 bin liraya bir üçüncü şahsa sattı. Bir yıl sonra da, Bakanlık burasını ‘Ticaret Alanı’ olarak ilan etti. Mavişehir Siteler Birliği Sözcüsü Kahraman Turumtay bu gelişmeleri şöyle anlatıyor: “Bu operasyon sonunda ticaret alanı ilan edilen bu arsanın değeri birden 100 milyon liraya çıktı. Hem bizim yeşil alanımız elimezden çıktı hem de müthiş bir kamu zararı oluşturuldu. Biz AVM değil, sahilimizi ve yeşil alanımızı istiyoruz.”

İşte bu arada daha önce ilan edilen 3 imar planı da Maviişehir Siteler Birliği’nin açtığı davalar ile iptal ettirildi. Ne var ki son tezgah acımasızca kuruldu ve bu arsaya göz koyanlar bütün hırslarıyla ortaya çıktı.

Mavişehirli için sokaklara dökülmekten başka yol kalmadı.

Kahraman Turumtay’ı dinlemeye devam: “Bu alanın bedeli ne ise biz Mavişehir halkı olarak para toplayıp alırdık. O parkı da ortak alan ilan ederdik. Bu tip alanlar kamuya terk edilmeli. Yapılacak olan AVM ile bu ihtimal ortadan kalktı. Sahile çıkan yol bile ortadan kaldırıldı. Sivil toplum örgütleri ve Büyükşehir Belediyesi de dava açtı ancak yeşil alanımız geri verilmedi.”

Mavişehir Muhtarı Görol Küçükgörür de kent halkının önünde, her eylemin içinde…

“Diyelim ki buraya bir AVM konduruldu. Konduramazlar ya… Her ihtimali düşünelim. İçindeki firmalar kimler olursa olsun, kurulacak o AVM’nin kapısından bir tek Mavişehirli girmeyecek. O alışveriş merkezine çöreklenenler sinek avlayacak. Mavişehirli bu yönde de kararlı ve azimli. Hangi firma olursa olsun o AVM’ye çöreklenenler geldikleri gibi gidecekler.”

Etiketler

Bir yanıt yazın