Kılıçdaroğlu Gezi Parkı’nda

Gezi Parkı eylemine sürpriz destek.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Taksim Gezi Parkı için yapılan çalışmayı protesto eden gruba destek ziyaretinde bulundu. Yoğun ilgiyle karşılanan CHP liderinin ziyareti sırasında izdiham yaşandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, zaman zaman ezilme tehlikesi geçirdi.

Eylemciler, Taksim Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilerek yerine Alışveriş Merkezi (AVM) ve kışla yapılacağı gerekçesiyle park alanında nöbet tutuyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, saat 23.00 sıralarında Taksim Gezi Parkı’na, Gürsel Tekin, Muharrem İnce ve Umut Oran ile birlikte geldi. Parkta bulunan kalabalık tarafından yoğun bir ilgi ile karşılanan CHP lideri, çalışmaların durdurulması için açılan deftere imza attı. Yoğun ilgi nedeniyle zaman zaman izdiham yaşanırken, CHP lideri de ezilme tehlikesi geçirdi. 

Gruba destek veren oyuncu Mehmet Ali Alabora ile de ayak üstü sohbet eden Kılıçdaroğlu, milletvekillerinden oluşan bir grubun Gezi Parkı’nda bekleyeceği sözünü verdi. 

Taksim Gezi Parkı’ndaki eyleme destek verdikten sonra açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbullunun İstanbul’a sahip çıktığını belirterek, “İstanbullu İstanbul’a sahip çıkıyor. Gezi Parkı’nın bozulmasını istemiyor. Burada mücadele ediyor. Ben de İstanbul’u seven bir insan olarak onlara destek veriyorum. İstanbul’un tarihi dokusu ve Taksim Gezi Parkı bozulmamalı. AVM yapılmamalı. Yapan insan da İstanbul’a ihanet ediyor demektir. Bu nedenle İstanbullu kendi kendine sahip çıkıyor. Bizim de görevimiz kendi kendilerine sahip çıkan insanlara destek olmak. Zaten milletvekillerimiz burada bekliyordu.” şeklinden konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın