İTÜ Cephe Tasarımı ve Teknolojisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Türkiye'de ilk kez, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü çatısı altında Cephe Tasarımı ve Teknolojisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı açıldı.

Programda Sunulan Olanaklar

Cephe Tasarımı ve Teknolojisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı, cephe konusunda yüksek lisans eğitimi veren uluslararası programlar ile yakın ilişkilere sahiptir. Bu nedenle öğrenciler, ders programı kapsamında, uluslararası eğitmenlerden kısa süreli eğitim alabileceklerdir.

Program, cephe sektöründe yer alan firmalar ile güçlü ilişkilere sahiptir. ASAŞ Alüminyum San. ve Tic. A.Ş., Schüco Türkiye, Dekoral Alüminyum San. ve Tic. A.Ş., Rheinzink Türkiye, Trakya Cam Sanayii A.Ş., Fibrobeton A.Ş.ile eğitim ve araştırmaya dayalı iş birliği bulunmaktadır. Bu nedenle öğrenciler, yüksek lisans eğitimleri boyunca, cephe alanlarında uygulamaya yönelik bazı olanaklardan yararlanacaklardır.

Programda verilen dersler kapsamında öğrenciler aşağıda isimleri verilen laboratuvarı ziyaret ederek test süreçleri hakkında bilgi edinecek ve bilgisayar simülasyon programlarını tanıyacaklardır.

Laboratuvar
• İTÜ Fiziksel Çevre Kontrolü Laboratuvarı
• İTÜ Yapı ve Deprem Mühendisliği Laboratuvarı
• Avrasya Cephe-Doğrama Test ve Teknoloji Merkezi

Programla ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşılabilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın