“İşte Erdoğan’ın Hayalindeki İstanbul”

En Son Haber isimli internet sitesinde yayınlanan, "İşte Erdoğan'ın hayalindeki İstanbul" olarak tanıtılan video izleyenlerin kafasında soru işaretleri uyandırıyor.

Yaklaşık 9 dakika uzunluğundaki videoda havalimanı, spor stadyumu, yüksek katlı binaları, konutları, kışla benzeri binaları, Vedat Dalokay’ın Pakistan’daki camisini andıran camisi, yeşil alanları ile İstanbul’un kuzeyinde kurulan “Yenişehir” tanıtılıyor.

Videonun sonunda ise BİMTAŞ, İstanbul Metropoliten Planlama (İMP) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin isimleri geçiyor.

Gerek müzik seçimi, gerekse de kurgusu videonun gerçekliğini ve profesyonelliğini sorgulamamıza neden oldu. Videonun İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından mı yaptırıldığını kendilerine Twitter üzerinden sorduk. Bu konuda cevap bekliyoruz.

Bir yandan da videoda konu edilen proje alanı ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 8 Eylül 2012’de çıkan Bakanlar Kurulu’nun kararı ile yetkilendirildiği biliniyor. Yine bu karar ile bu alan 3. havalimanı olarak ayrılmış durumda.

Etiketler

5 yorum

  • omer-yilmaz says:

    Kimmiş bu “dünyaca ünlü” mimar peki?

  • omer-yilmaz says:

    Takılmadım ona hiç. Kendim kullanmak istemediğim için tırnak içinde.

    Bu projelerin çizimleri eskiden yapıldı ve yeniden montajlandı? Bu mudur söylediğiniz?

  • yavuz-s-seker says:

    Bu projeler (izlediğiniz video dahil) Turgut Özal zamanında dünyaca ünlü Amerikalı bir mimara yaptırıldı.. Sadece bu değil Kurtköy, Bahçeşehir vs gibi birçok yerin master plan’ı zamanında projelendirilip, bir kısmı hayata geçerken bazıları kaderine terkedildi. Başındaki ve sonundaki tanıtım bölümlerini kırpıp-değiştirip piyasaya sızdırmışlar sadece…

  • yavuz-s-seker says:

    Ömer Bey: 89-90 yıllarında “Dünyaca ünlü” Philip Johnson ve Alan Ritchie ortaklığına yaptırıldı.. Tabiki burda takıldığımız nokta “dünyaca ünlü” ibaresi olsa gerek…

  • vehbi-durust says:

    İstanbul, mevcut yapı sorunları ile depreme ve imara aykırı olduğundan bahsedilen devasa alan bile iyi niyetler için yeterli olmayabilir. 100.000 plan kapsamında konu CİDDİYETLE ele alınmalıdır. İmar transferleri ile ve yeni planlanan alanlarla koordineli uygulama yapılmalıdır. Yoksa işimiz yaştır.Yoksa zamana mı uymalı!

Bir yanıt yazın