İmar Operasyonu Sektörü Nasıl Etkiler?

Gayrimenkul sektörünün 3 önemli kuruluşu GYODER, KONUTDER ve İNDER ortak bir açıklamayla son olaylar karşısındaki tavırlarını belirttiler.

Yapılan açıklamada operasyonun sektörü nasıl etkileyeceğinden de bahsedildi. İşte GYODER, KONUTDER ve İNDER’in ortak imar operasyonu açıklaması:

Türkiye gayrimenkul sektörünü temsil eden, aynı çatı altında toplayan GYODER, KONUTDER ve İNDER olarak sizlerle ve sizlerin vasıtasıyla kamuoyuna görüşlerimizi açıklamayı görev biliyoruz.

Türkiye gayrimenkul sektörü, ülke ekonomisine önemli ölçüde istihdam ve katma değer sağlayan sektörler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. İnşaat, gayrimenkul ve alt sektörlerinin gerek ülkenin gerekse toplumun gelişiminde ve istihdamda oynadığı büyük rol bilinmektedir. Sektör 2 milyonun üzerinde istihdam sağlamaktadır. Tedarikçi, alt yüklenici, paydaşlar ve 200’ün üzerinde ilişkili sektör ve aileleri ile 8 milyon civarında kişiyi ekonomik olarak doğrudan ilgilendiren bir konumdadır. Son günlerde yaşanan gerek ülkemiz kamuoyunu gerekse tüm dünyanın ilgisini ülkemize odaklayan olaylar hepimizin hassasiyetini ciddi boyutta arttırmakta ve Türkiye ekonomisinin olumsuz yönde etkilenmesine neden olmaktadır. Bu olumsuz etkilenmenin boyutlarının erken ve sorumsuz ifadelerle daha da arttırılacağı hepimizin malumudur.

Şuan içerisinde bulunduğumuz soruşturma sürecinin, 100 milyar Dolar’ın üzerinde büyüklüğe sahip, Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden inşaat sektörünü ve Türkiye’nin genel itibarını olumsuz etkileyecek bir noktaya gittiğini büyük bir üzüntüyle görmekteyiz. Bu sebeple kamu vicdanının rahatlatılması, sektörümüzün ve dolayısı ile ülke ekonomimizin bu olayı en az hasarla atlatması için her türlü müphemiyetin biran önce ortadan kaldırılması acil ve zaruridir. Bu belirsizliğin devam ettiği her günün sektöre zarar vereceği endişesini taşımaktayız. Şunu açık yüreklilikle ifade edelim ki; bir yandan adaletin hızla tecellisinin gerekliliğini vurgularken öte yandan gayrimenkul sektörünün bir bütün olarak tüm üretimini sürdürmekte ve taahhütlerini yerine getirmekte, her zamankinden daha fazla titizlik ve çaba harcadığını belirtmek isteriz.

Sektörün öncü dernekleri olarak, bu titizliğin ve ekonomik hayatımızın sağlıklı bir şekilde yürümesinin her zaman arkasında olacağımızı kamuoyu ve sizlerin dikkatine sunmak isteriz.

Saygılarımızla

Etiketler

Bir yanıt yazın