Hastanenin Yerine AVM mi Yapılacak?

Taksim İlkyardım Hastanesi kapatılıyor.

Taksim İlkyardım Hastanesi çalışanları yaptıkları açıklama ile hastane yönetiminin 13 Eylül’den itibaren hasta kabul edilmeyeceğini duyurarak hastanenin kapatılacağı duyurusunu yaptı. Açıklamada hastanenin yerine AVM ve otel yapılacağı söylentilerinin olduğu belirtilerek hastanenin kapatılmasına karşı çıkanlara yarın yapılacak eyleme katılma çağrısı yapıldı.

Kentsel dönüşümlerini tamamlamak ve Beyoğlu’nu halka kapatmak için Taksim İlkyardım Hastanesinin kapısına kilit vurulduğu belirtilen açıklamada, “Gezi Parkını halkın elinden almak isteyen iktidar uğradığı bozgunu ve kaybı telafi için çok zaman geçirmeden harekete geçiyor, halkın hastanesini kapatıyor” denildi.

DAHA ÖNCE PROJELER REDDEDİLMİŞTİ!

Beyoğlu kültürel sit alanı olduğu için hastanenin yıkılıp yapılması veya onarımının Anıtlar Kuruluna proje olarak sunulup onay alınması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada şunlar belirtildi, “Daha önce sunulan projeler reddedildiğinden iki hafta önce yeni bir proje sunuldu. Daha ona cevap alınmadan teçhizatın ve çalışanların Gazi Osman Paşa’ da ki AVM veya otel olarak yapılmış ve 12 yıldır boş duran binaya apar topar, bina tam olarak hazırlanmadan götürülmesi önemli soru işaretleri uyandırıyor. Öte yandan hastanemizde Mayıs ayında; hastanenin mensubu olduğu birliğin yöneticisinin ve klinik şeflerinin de katıldığı toplantıda en yetkili ağızdan “Bu hastane yıkılmasa da siz GOP’ a gideceksiniz, burayı da Şişli Etfal kullanacak” demesi çalışanlara ve halka yapılan açıklamaları tutarsız ve şaibeli kılıyor. Ayrıca GOP Ak Partili belediye başkanının yaklaşık iki yıldır oradaki halka ‘Taksim Hastanesini sizin hizmetinize getireceğim. Taksim ekibi sizin için çalışacak’ şeklinde siyasi propagandaları söz konusudur” denildi.

KAMUYA KAPATILIYOR

Taksim İlkyardım Hastanesi yerine AVM veya otel yapılacağı söylentilerinin de olduğu belirtilen açıklamada, “Söylenti ve belirsizliklerin dışında net olan tek şey Beyoğlu bölgesinin hızla kamuya kapatılmak üzere dönüştürüldüğüdür (Gezi Parkı, Talimhane, Galataport, Tarlabaşı v.b.). Bombalama olayları, 1 Mayıs Gösterileri ve son olarak Gezi Direnişinde sayısız yaralıya verdiği iyi örgütlenmiş hizmet ile Taksim İlkyardım Hastanesi önemini bir kez daha göstermiştir. Buna rağmen, Sağlık Bakanlığı hastanenin kapatılması kararını almıştır. En son olarak hastane yönetimi çalışanlarına 13 Eylülden itibaren, hasta kabul edilmeyeceğini duyurdu. Tüm bunların sonunda, kentine, hayatına, semtine, hastanesine sahip çıkmak isteyen herkesi, her platformu; Gezinin canlandırdığı ruhla 10 Eylül Salı günü saat 12:00′ de Taksim İlkyardım Hastanesindeki basın açıklamasına bekliyoruz” denildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın