Haliç’in Yüzünü Değiştirecek!

500 milyon dolarlık yatırımla 5 yeni otel...

İstanbul’da Haliç Bölgesi’nde önümüzdeki yıl toplam 500 milyon dolarlık yatırımla 5 yeni otelin açılması planlanıyor. Bu otellerle birlikte bölgedeki yatak kapasitesi 1.500’e çıkacak

Uluslararası turizm devlerinden Hilton’un, Hilton Garden Inn ile girmesi ve olumlu sonuçlar almasının ardından Haliç Bölgesi’ne yeni turizm yatırımları gelmeye başladı. Gelecek yıl bölgede 5 yeni otel daha hizmet vermeye başlayacak. Yatırım miktarı yaklaşık olarak 500 milyon doları bulacak otellerin hizmete girmesiyle birlikte bölgedeki yatak kapasitesi de 1.500’ü geçecek. Uluslararası yatırımcı Amplio’nun 2011 yılında bölgeye Hilton’u getirmesiyle başlayan süreçte, yerli ve yabancı birçok yatırımcı Haliç’te yatırıma soyundu.

Mövenpick geliyor

Bölgede yakın zamanda faaliyete geçecek otellerden biri, sektörün önemli markalarından olan Mövenpick. Ayrıca mobilya sektörünün önemli firmalarından yerli Lazzoni de bölgede bir otel yapıyor. İsimleri henüz belli olmayan 3 otelin inşaatı ise sürüyor. Bölgedeki kongre ve kültür merkezlerinin yoğunluğu, düzenlenen etkinlikler ve şehrin her yerine kolay ulaşım imkanı, konaklama alanı ihtiyacını da beraberinde getirdi.

Haliç Kongre Merkezi, Santral İstanbul, Rahmi Koç Müzesi, MiniaTürk gibi sosyal alanların bulunduğu bölgenin, Maslak, Levent, Taksim, Eminönü, Beşiktaş gibi merkezlere yakınlığı da önemli rol oynuyor. Deniz taksi ve deniz uçağı gibi alternatif ve hızlı ulaşım imkanlarının da bölgede bulunuyor olması turistlerin tercihlerini etkiliyor. 

HaliçPort Projesi de var

Haliç Bölgesi’nde 5 yeni otelin yanı sıra HaliçPort projesi de yapılacak. Türkiye’nin en eski tersanelerinden biri olan Hali’teki tersaneler de, yat limanına dönüştürülecek. Geçen hafta düzenlenen Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi ihalesine Sembol-Ekopark İnşaat-Fine Otelcilik OGG ve Cengiz-Taca-Galeri İnşaat teklif verdi. Proje, kapsamında 250 dönümlük alanda 70’er yat bağlama kapasiteli 2 yat limanı, 400’er oda kapasiteli 2 adet 5 yıldızlı otel, 1.000 kişilik cami, AVM ve otopark inşaatı da yer alıyor. Haliç’teki 558 yıllık Haliç Tersanesi yıkım projesi dışındaztutuluyor, ancak Camialtı ve Taşkızak tersaneleri dönüştürülecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın