Günay, Taksim’e Gidecek Mi?

Gezi Parkı'na AVM yapılmasına attığı tweetlerle karşı çıkan eski Kültür ve Turizm Eski Bakanı, İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Taksim'e giderek protestoculara destek verecek mi?

Hürriyet, bu soruyu Günay’a yöneltti. İşte Günay’ın yanıtı: “Hayır gitmeyeceğim. İktidar partisine mensup bir vekil olarak bana uygun düşmez. Ama ben oraya AVM yapılmasını doğru bulmadığımı, bakanlığım döneminde de söyledim. 12 Nisan 2012’de söylediklerim, bugünkünden daha sertti.”

“İstanbul’un siluetinin bozulmasına, yeşil alanların daraltılmasına, yapılan yanlışlara elimden geldiğince direndim, bugün de bu tavrımı sürdürüyorum” diyen Günay, bu düşüncesini Ak Parti tabanından birçok insanın da paylaştığını söyledi.

Ali Sami Yen Stadyumu’nun da park olması gerektiğini savunduğunu anlatan Günay, “Ama burası çok daha önemli. Beyoğlu’nda, Pera’da avuç içi kadar kalmış son yeşil alan. İstanbul’un göbeğinde son vaha. Kimsenin mülkü değil, tarihi yansıtmayan bir kışla adına AVM yapmak kabul edilemez” diye konuştu.

”ORTAK YANLIŞTAN ORTAK KARARLA DÖNÜLMELİ!”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde, AK Parti ve CHP’li üyelerin, bir gaflet anında, aldıkları ortak yanlıştan; şimdi ortak bir doğru kararla dönmeleri gerektiğini belirten Günay, “Halk, tüm fikirleri, ayrımları bir kenara bırakarak yanlıştan dönülmesini bekliyor” dedi.

”HUNHARCA PÜSKÜRTÜLDÜ!”

Taksim’e sahip çıkmayı kitlesel hale getirmek ama particiliğe de dökmemek gerektiğini vurgulayan Günay, “Dün akşam bir grup yatsı namazını orada kıldı. Bugün de Cuma namazını kılacaklardı. Ama bu girişim hunharca püskürtüldü” dedi.

Müslümanlığın özü itibariyle kapitalizme; aşırı mal biriktirmeye, servet hırsına karşı olduğuna dikkat çeken Günay, “AK Parti tabanı, buraya AVM yapımına karşı çıkmayı ne kadar sahiplenirse çözüm süreci de o kadar hızlı bir şekilde olumluya dönüşür. Son yeşil alana sahip çıkmak Adalet ve Kalkınma Partisi tabanına da çok yakışır” şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN’A MESAJ: SONRADAN ÜZÜLMEMEK İÇİN…

İstanbul Kazlıçeşme’de tarihi yarımadanın siluetini bozan ikiz kulelerin yapımına da bakanlığı döneminde karşı çıktığını ama belediyeleri ikna edemediğini belirten Günay, Başbakan’a da bir mesaj verdi.

Günay, “Sayın Başbakan, o kuleleri gördüğünde çok üzüldüğünü hatta kahrolduğunu söyledi. Yeni bir üzüntü duyulmaması, kahrolunmaması, yeni bir ayıp ortaya çıkmaması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi otursun, yeni bir karar alsın” dedi.

“SULTANAHMET’E AVM, TAKSİM’E KIŞLA OLMAZ”

‘Bakan olduktan sonra doğruları söylemeye başladı’ eleştirilerine de yanıt veren Günay, bugün söylediklerinin daha sertini bakanken söylediğini belirterek, “Bakın 21 Nisan 2012 tarihinde ‘Bir İngiliz-Rus mimari taklidini İstanbul’da Taksim gibi bir mekana yeniden koymak… Hele de bir kışla. Yani bu demokratikleşme, sivilleşme çağında bir Topçu Kışlası’nı Taksim’e ihya etmek, inşa etmek neyi ihya etmek anlamına gelebilir. Bunu kafamda çözmüş değilim. Ama İstanbul’da bir çevre var ki, bulduğu her yeşil alana Sultanahmet Meydanı dahil olmak üzere AVM yapmaya çok hazır. Ve ben bunu İstanbul, Türkiye ve dünya içinde tehlike olarak görüyorum’ demişim” açıklamalarını anımsattı.

Etiketler

Bir yanıt yazın