Gayrimenkulde Ofis Yatırımları Hızlandı

Hem prim hem de kira getirisinde yatırımcının tercihi olan ofis projeleri Kağıthane, Çağlayan, Kartal ve Maltepe’de gibi bölgelerde yoğunlaşıyor.

Gayrimenkulde ofis projelerinin sayısı her geçen gün artarken, ticari gayrimenkul kredilerindeki yüzde 50 sınırının da kalkması ofis yatırımlarını cazip kılıyor. Hem daha kısa sürede prim yapması hem de yüksek kira getirileri yatırımcıları ofise yönlendiriyor.

Temeltaş Proje A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş da, İstanbul ofis piyasasındaki hareketliğin sürdüğünü belirterek, çok uluslu firmaların bölgesel yönetim ve operasyon merkezlerini İstanbul’da oluşturmaları ve yerli şirketlerin artan büyüme ve kurumsallaşma eğilimlerine bağlı olarak ofis ihtiyacının arttığını söyledi. İhtiyacın artışına bağlı olarak 2012 yılında önemli bir kullanıcı talebinin oluştuğunu anlatan Temeltaş, “Kiralama talepleri özellikle A sınıfı ofislere yönelik oldu. Ofis ihtiyacı ve talebindeki bu kuvvetli eğilim ofis yatırımlarını tetiklemeye devam ediyor. Yeni ofis arzlarının hemen karşılandığı görülüyor. Yeni yatırımlarla birlikte 2013 yılında da önemli bir ofis arzının gerçeklemesi bekleniyor” dedi.

Ataşehir Popüler

İstanbul finans merkezi projesi nedeniyle Ataşehir’in popülerliğini koruduğunu Kâğıthane, Basın Ekspres, Ümraniye ve Kartal’ın ise yeni gelişme alanları olarak öne çıktığını dile getiren Temeltaş, “2012 yılında en canlı ticari gayrimenkul pazarı ofis piyasası oldu. Yabancı yatırımcı ve geliştiricilerin de ofis pazarına ilgisi artarak sürüyor” diye konuştu.

Premier Kampus Ofis

Fer Yapı tarafından gerçekleştirilen Premier Kampus Ofis, Kağıthane’de konumlanıyor. Toplam 58 bin metrekare satılabilir, 4 bin 200 metrekare de kiralanabilir alanı bulunan projenin maliyeti 150 milyon lira. Mayıs 2015’te teslim edilecek olan proje, 20 dönümlük bir araziye kuruluyor.

Metrowin Tower Pendik

Metropolist Yapı’nın Pendik’te 50 milyonluk yatırımla inşa ettiği Metrowin Tower projesi satışa sunuldu. 15 ayda teslim edilmesi planlanan projede, büyüklükleri 65 ile 125 metrekare arasında değişen ofisler bulunacak.

Nurol Tower

Nurol GYO, Çağlayan’daki adliye sarayının yakınında yaptığı Nurol Tower projesini satışa sundu. Leed Gold sertifikasına aday proje, 243 daire yer alıyor. 6 bin 842 metrekarelik arazi üzerine inşa edilecek olan Nurol Tower, 142 metre yüksekliğinde ve 30 katlı olacak. Proje 2014’te teslim edilecek.

Kuriş Kule Maltepe

Kılıçoğlu- Delta İnşaat tarafından gerçekleştirilen Kuriş Kule, Maltepe’de konumlanıyor. E-5 üzerinde inşa edilen Kuriş Kule projesinde, 190 ofis, 30 mağaza ve işyerinden meydana geliyor. Projede teslimler Mayıs 2015’te yapılacak. 29 katlı tek bloktan meydana gelen Kuriş Kule’de ofislerin alanları 85 ile 870 metrekare arasında değişiyor.

Gürallar Lapis Han Gürallar Yapı’nın Kartal’da gerçekleştirdiği ofis projesi Lapis Han, Kartal’da Anadolu Adalet Sarayı’na 700 metre mesafede bulunuyor. Lapis Han’da farklı büyüklüklerde 160 adet ticari ofis yer alıyor. Projedeki ofisler 57 metrekareden başlayıp, 2 bin metrekareye kadar birleşebilir şekilde tasarlanıyor.

Dap Yapı Bumerang Ofis

Dap Yapı’nın Çağlayan’da hayata geçirdiği Dap Z Ofis’in hemen arkasında yükselen Dap Bumerang Ofis projesi, ‘Bumerang’ şeklindeki mimarisiyle dikkat çekiyor. Projede 95 adet bağımsız bölüm yer alıyor. Ofislerin alanları 68 ile 102 metrekare arasında değişiyor.

Helis Metro Ofis Projesi

Helis Yatırım tarafından Kartal’da gerçekleştirilen Metro Ofis 16 kat olarak tasarlanıyor.

Kartal Köprüsü ile Pendik Köprüsü arasında, metro istasyonuna 3 metre mesafede yer alan projede, 65-75 ve 85 metrekarelik ofisler olacak. Projede 3 toplantı salonu da yer alacak.

Eclipse Maslak Business

Artaş İnşaat’ın Maslak bölgesinde hayata geçirdiği Eclipse Maslak Business satışa sunuldu. Alanları 275 metrekare ile 1500 metrekare arasında değişen ofisler 4 ve 6 katlı yatay bloklarda yer alıyor. Eclipse Maslak Business’ta teslimler 2014 yılının Aralık ayında yapılacak.

Cadde’nin Lüks Evlerine Vakko Design Tasarımı

Koç Yapı ve Dervişoğlu İnşaat’ın işbirliği ile hayata geçirilen Güvener Suites’in temeli atıldı. Projenin en önemli özelliği ise Güvener Suites’in iç tasarımının Vakko tarafından yapılması oldu. Vakka imzalı tasarımlarla kişiye özel daireler yaratacaklarını belirten Koç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Cenk Koç, Vakko Home Design konseptiyle projenin bir tasarım harikası olacağını kaydetti.

Koç, Vakko Home tekstilde VIP müşteri indirimleriyle alışveriş imkanı sağladıklarını ve örnek daire konseptinde içmimarlarla çözüm ortağı olduklarını ifade etti.

Koç, Güvener Suites projesinde daire satın alıp evlenen ilk çifte Vakko Gelinlik vereceklerini de açıkladı.

Penthouse’lar Satışa Çıkmadı

Güvener Suites konut projesinin, 1400 metrekarelik arsa üzerinde 4500 metrekarelik kapalı alana sahip olduğunu dile getiren Koç, 145 metrekarelik 30 konuttan oluşan projenin Feneryolu’nda 2 bodrum katlı otoparkı ve deposu inşa edildiğini söyledi.

Koç, projenin mimari tasarımını ise Varyap, Meridyen, Trump Towers, ViaPort Venezia gibi ünlü projelerinin tasarımını yapan Dome Mimarlık’ın yaptığını anlattı. Projenin temelinin atılmasıyla birlikte satışların da büyük bölümü tamamlandığını vurgulayan Koç, projedeki dublex penthouse dairelerin henüz satışa sunulmadığını kaydetti.

Koç, projenin yapıldığı Bağdat Caddesi’nin kentsel dönüşüm sürecinde olduğunu ifade ederek, depreme dayanıklı, A+ standardında ve enerji tasarruflu binalar üreterek bölgenin dönüşümüne katkı sunduklarını kaydetti.

100 Yıllık Garanti

Koç, yeni projenin zemin etüd raporuna göre bölgenin topografik yapısına uygun olarak inşa edildiğini anlatarak, konutlara 100 yıl garanti verdiklerini ifade etti.

İş ortağı firmaların dünya standartlarında sertifikalı ve garanti şartlarıyla projeyi desteklediğinin anlatan Koç, “ipad kontrollü akıllı ev sistemlerini çağın gereksinimi olarak uyguluyoruz. Ve gelişmiş sistemlerle güvenliği sağlıyoruz” dedi.

Ankara’nın Çinçin’i Konutta ‘cazibe merkezi’ Oldu

TOKİ ve Altındağ Belediyesi işbirliğiyle uygulanan kentsel dönüşümle halk arasında ‘Çinçin’ olarak bilinen Ankara’nın asayiş açısından sorunlu mahallelerinden biri olan Gültepe’nin çehresi değişti. Yoğun talep üzerine TOKİ, Gültepe’de inşe ettiği konutları kura yöntemi ile satışa çıkardı.

TOKİ, bu kapsamda Altındağ-Gültepe 4. etapta 546 konutu kura ile satışa çıkardı. Konutların 182’si 98 metrekare büyüklüğünde 2+1, 364’ü de 124 metrekare büyüklüğünde 3+1 olarak planlandı.

Kura yöntemi ile satışı gerçekleştirilecek konutların peşin fiyatları 98 bin liradan başlıyor. Üç farklı ödeme seçeneği sunulan projede, yüzde 10 peşin 96 ay, yüzde 15 peşin 108 ay ve yüzde 25 peşin 120 ay vade ile satış gerçekleştirilecek.

Konutlara başvurular 13 Mayıs – 14 Haziran 2013 tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası’nın yetkili şubelerine yapılabilecek. Konutların hak sahipleri ise 22 Haziran 2013’te gerçekleştirilecek kura programı ile belirlenecek.

Bölgede 3.210 Konut Yapıldı

TOKİ ve Altındağ Belediyesi işbirliğinde Aktaş ve Gültepe bölgesinde toplam 3 bin 210 konut inşa edildi. Gültepe’de 2 bin 342 konut, Aktaş’ta 868 konut yapıldı. TOKİ Aktaş’ta, 3. etapta yapılması planlanan 358 konutun ihalesini 30 Mayıs 2013’te gerçekleştirecek

Projeye Gelen Talep 2. Etap Satışlarını Öne Çekti

70 yıla yaklaşan tarihiyle Türkiye’nin en köklü inşaat şirketlerinden Pekdemir İnşaat’ın Kocaeli’nde hayata geçireceği 936 konutluk Evimiz Kocaeli projesine gelen ilgi nedeniyle ikinci etap konutların satışına planlanandan önce başlandı. 360 konutluk ilk etabın büyük bir bölümünün satıldığı projenin ikinci etabındaki 264 konut da satışa çıkarıldı.

İkinci etap konutların pek çoğu, projenin içinde yer alan 2 bin metrekarelik göletin çevresinde bulunan bloklar ile arazinin yüksek kesiminde konumlanan körfez ve şehir manzarasına hakim bloklarda yer alıyor.

İlk etaptaki konutların büyük bölümünün hızla satılmasıyla birçok kişinin ikinci etabın bir an önce satışa sunulmasını talep ettiğini ifade eden Pekdemir İnşaat Genel Müdürü Mert Pekdemir, şunları söyledi: “İkinci etaptaki konutların özellikli konumları da ayrı bir cazibe nedeni oldu. Pek çok konut gölet kenarındaki bloklarda. Pek çoğu da körfez ve şehir manzaralı. Biz de müşterilerimizin talep ve beklentilerini dikkate alarak ikinci etap konutları daha fazla bekletmeden satışa sunduk. Şimdi, ilk etaptan kalan az sayıda konutla ikinci etaptaki 264 konutun satışını birlikte yapacağız.”

Kentin En Büyüğü

Kocaeli’nin en büyük markalı konut projesi olan Evimiz Kocaeli’nin kısa sürede İzmit için rekor denebilecek satış rakamlarına ulaştığını ifade eden Pekdemir, “İlk etapta olduğu gibi, ikinci etapta da ekonomik fiyat politikamızı sürdüreceğiz” dedi.

Projede Akbank, Finansbank, ING Bank, İş Bankası ve Yapı Kredi’den kredi alınabilirken, isteyenler yüzde 25’lik peşinat ödemesinin iki yıla yayabiliyor. Projede aylık aidatlar ise 110-120 lira aralığında olacak.

Esenler’in 1000’lik Planları Askıya Çıktı

Esenler Belediyesi tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli Esenler Uygulama İmar Planı, belediyede askıya çıktı. Uzun soluklu bir çalışma sonucunda hazırlanan 1/1000’lik planlar ile birlikte birbirinden bağımsız yapılmış olan tüm Esenler Uygulama İmar Planları, tek planda toplanarak bütüncül bir nitelik kazandı.

Yeni plana, uygulamayı kolaylaştıracak ve kentsel dönüşümü teşvik edecek plan notları getirildi. Esenler Uygulama İmar Planı, bir ay boyunca Esenler Belediyesi Merkezi bina üçüncü katında askıda kalacak. Bu süre içerisinde vatandaşlar itiraz hakkını kullanabilecekler. Planlar, 1 Haziran 2013 tarihinde askıdan indirilecek.

Yalıtım Yaptıranlar için Vergi Muafiyeti Geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ısı, su ve ses yalıtımı tadilatlarında vatandaşlara harç, vergi ve bedel ücretleri konusunda muafiyet getirecek.

Ekolojik ve enerji verimli bina projeleri inşa edilmesi, bütçe olanakları doğrultusunda teşvik edilecek. Bu projelere ilişkin usul ve esasların belirlenmesi de Bakanlıkça gerçekleştirilecek. Enerji verimliliğini artırmak amacıyla yapılan tadilatlar konusunda da kolaylık getirilecek.

Bu kapsamda, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması, ısı, su ve ses yalıtımı tadilatlarıyla, yapıların güçlendirilmesi için yapılan çalışmalarda ruhsat, harç, vergi ve belediye meclis kararlarıyla alınan bedeller kaldırılacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın