“Evinizi, arsanızı satmayın”

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, vatandaşların kentsel dönüşüm konusunda bilgilendirilmeleri için muhtarlardan destek istedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, kentsel dönüşüm alanı içinde ev veya arsası bulunanları uyardı. Böyle dönemlerde dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Başkan Durak, “Bu alanlar tamamen yenilenecek. Evinizi sakın şimdiden satmayın” uyarısında bulundu.

Karşıyaka’nın en sorunlu yapılaşmalarının olduğu İmbatlı Mahalle Muhtarı İsmail Taşkıran, Örnekköy Muhtarı Avni Yüksel ve Latife Hanım Mahalle Muhtarı İsmail Savaş ile görüşen Başkan Durak, vatandaşların bilgilendirilmesi konusunda muhtarlardan destek isteyerek, “Karşıyaka Belediyesi olarak çarpık yapılaşmanın olduğu bu bölgelerde çalışmalarımızı tamamladık. Örnekköy bölgesinde ev ev gezerek kimlerin yaşadığını ve ekonomik-sosyal durumlarının raporlarını hazırladık. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm planları onaylandı. Bir an önce çalışmaların başlamasını istiyoruz. Ancak bu arada, bu bölgede ev ve arsaların el değiştirmeye başladığını gördük. Bazı uyanıklar paraya sıkışan kişileri bulup ev ve arsalarını çok ucuza alıyorlar. Gelecekte bu bölgeler modern yaşam alanları olacak. Vatandaşımız yine mağdur olmasın. Eline geçen fırsatı kaçırmamaları için bir süre daha beklesin. Mahalle halkını sürekli uyarın” çağrısında bulundu.

Kentsel dönüşüm ve kent yenilemeleri konusunda halkı bilgilendirmek için Alaybey Mahallesi’nde ofis açtıklarını belirten Başkan Durak, aynı uygulamayı Örnekköy’de de yapacaklarını söyledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın