Erzincan depreme karşı dönüşüyor

Erzincan'da Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında TOKİ tarafından Taksim Mahallesi'nde yapımına başlanan depreme dayanıklı konutlar hızla yükseliyor.

Taksim Mahallesi kentsel dönüşüm alanını ziyaret eden AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Taksim Mahallesi, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Türkiye genelinde yürütülen kentsel dönüşüm projeleri içerisinde yer alıyor. Temelleri üç ay önce atılan Taksim TOKİ’de toplam 560 konut yapılacak. Birinci etaptan oluşan 96 konut 2012 yılı içerisinde, ikince etap 464 konut ise 2014 yılında tamamlanacak.

Taksim Mahallesi’nin 1939 depremi sonrasında yapılan geçici iskan konaklama bölgesi olduğunu ve şehrin geliştikçe Taksim gibi bölgelerin, standart olarak şehrin gerisinde kaldığını söyleyen Belediye Başkanı Yüksel Çakır, “Taksim Mahallesi yaklaşık 117 dönümlük bir alan üzerine yerleşmiş, 192 parselden, 358 hak sahibinden oluşan bir bölge. Buranın öne çıkan özelliği, hiçbir güvenlik gücüne, hiçbir adli vakaya maruz kalmadan tamamen anlaşmayla sonuçlandırılmış olan ve bu açıdan bakıldığı zaman süresi itibariyle, usul ve yöntemi itibariyle, belki de ülkemizde örnek gösterilebilecek projedir. 1,5 yıl gibi bir süre içerisinde arsaya dönüştürülmüş ve görüldüğü üzere inşaatlar şu anda yükselmeye başlamıştır. Burada yaklaşık 35 bloktan oluşan bir kampüs olacak. Bu 35 bloğun 14 bloğu 105 metrekarelik K 1 tipi, 25 bloğu ise 130 metrekarelik K 6 tipinden oluşmakta. Birinci ve ikinci etap olarak planlanan bu yerlerin birinci etabı 96 adeti bu yıl tamamlanacak, geri kalan 464 adeti ise önümüzdeki yıl 2014’ün hemen başında tamamlanmak suretiyle inşallah hemşehrilerimize arz edilecek.” şeklinde konuştu.

Milletvekili Sebahattin Karakelle, Taksim Mahallesi’nin yıllarca tartışıldığını ve şimdilerde ise burada yeni yeni modern konutların yükselmeye başladığını belirtti.

Etiketler

Bir yanıt yazın