Eryaman, Parkına Sahip Çıkıyor

Siteye yol açmak için parkı yok ediyorlar.

Günlerdir Gezi Parkı için direnişte olan Eryaman halkı, şimdi de kendi yeşil alanlarına sahip çıkıyor. Ankara’nın önemli piknik alanlarından biri olan Göksu Parkı, hemen dibinde bulunan konutlara yol açmak için yok edilmek isteniyor. Eryamanlılar ise parklarını yok ettirmemekte kararlılar.

YEŞİL ALAN SATILDI MI?

Eryaman’da ‘Kaşmir Göl Evleri’ adı altında yapılan çok katlı binalar hemen Göksu Parkı’nın yanında bulunuyor. Ankara’nın piknik alanlarından birisi olan park, büyük bir yeşil alana sahip. Park sınırları içinde bulunan büyük bir alan ise yeşillendirilmeyi bekliyor.

Ancak vatandaşların iddiasına göre geriye kalan ve belediye projesinde ‘yeşil alan’ olarak görünen bölge, ‘Kaşmir Göl Evleri’ne satıldı. Zamanla projenin değiştiğini, günler geçtikçe arazinin birer birer satıldığını belirten Eryaman halkı, son olarak sıranın parkın talanına geldiğini düşünüyor. Vatandaşların kaygıları özel konutlara parkın içinden büyük bir yol inşaatının başlatılmasıyla daha da arttı. İddialara göre gölün de bu evlere doğru uzatılacağı ve kamu alanının bütünüyle bu konutta kalacakların hizmetine sunulacağı söyleniyor.

AKP, CHP, MHP UZLAŞTI

Eryaman Direniyor Platformu Sözcüsü Reşide Kekeç, 15 yıldır Eryaman’da yaşadığını ve şehir merkezinden uzak kalmasının nedeninin de bu park olduğunu dile getirdi. Göksu Parkı’nın Ankara’nın en büyük piknik alanlarından biri olduğu bilgisini veren Kekeç, yeşil alanların bulunduğu bütün yerlerin konutlarla doldurulduğunu belirtti. Belediye meclisi kararıyla yeşil alanların zamanla daraltıldığını ve satıldığını anlatan Kekeç, meclisten bu kararların AKP’yle çıkarıldığını ancak CHP, MHP’nin de katkılarıyla hayata geçirildiğine vurgu yaptı. Kekeç tepkisini şöyle sürdürdü: “Bu yol yasal olarak buraya yapılmış olabilir. Belediye meclisinde oy birliği yapıp bu yolu yapmış olabilirler. Ancak Eryaman halkına sormadılar. Eryaman halkı bu yolu ve parkın talanını kabul etmiyor. Buradan söylüyoruz, siz ne kadar uğraşsanız da biz Eryaman halkı olarak planlarınızı hayata geçirtmeyeceğiz. Parkımızı sermayeye asla yedirtmeyeceğiz.”

İZİN VERMEYECEKLER

Eryaman Direniyor Platformunun en genç sözcülerinden 20 yaşındaki Asya Bilgin, Eryaman’da forumlarla direnişi sürdürdüklerini, Gezi Parkı’na ve tüm yurtta çevrenin talanına yönelik politikalara karşı ayakta olduklarını söyledi. Facebook grubu ile yola koyulduklarını, sokak eylemleriyle bir araya geldiklerini anlatan Bilgin, kısa sürede binlerce kişinin katıldığı eylemler yaptıklarını anlattı. Göksu Parkı’na yol yapımının kimsenin haberi olmadan yapıldığını söyleyen Bilgin, “Şu an başlatılan yol çalışmasıyla birlikte parkı ikiye bölmüş oluyorlar. Bir tarafta Kaşmir konutları, diğer tarafta ise vatandaşlar. Kamuya ait olan yeşil alanlar bu dev binalar için gözden çıkarılmış durumda” diyerek tepki gösterdi. “Biz bu ülkenin gençleri olarak söz hakkımız var. Sadece söz hakkımız değil bunu değiştirecek gücümüz de var. O yüzden kesinlikle bu yolu yaptırtmayacağız. Direneceğiz” diyen Bilgin, tüm Ankara halkını mücadelelerine destek vermeye çağırdı. Eryaman halkı sık sık parkta imza toplayarak ve basın açıklaması yaparak tepkilerini sürdürüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın