Ertuğrul Günay: İlla Bina Diye Tutturmak Neden?

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gezi Parkı'yla ilgili, "Taksim'de çok değerli bir parka 'illa bina' diye tutturmak nedir?" dedi.

Kültür ve Turizm Eski Bakanı, İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Gezi Parkı’yla ilgili twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Taksim’de çok değerli bir parka ‘illa bina’ diye tutturmak nedir?” dedi.

“İSTANBUL’DA PARA VE İMKAN ÇOKSA…”

“Tarihe içtenlikle sahip çıkmak istiyorsak İstanbul’da çok iş var” diyen Ertuğrul Günay bunları şu şekilde sıraladı:

1- Vakıflar, Süleymaniye Külliyesi’ni tehlikeli işletmelerden kurtarabilir.

2- Sultanahmet’te İbrahim Paşa Sarayı’nın adliye yapılırken yıkılan bölümü tamamlanıp İstanbul dünyanın en büyük Türk İslam Eserleri Müzesi’ne kavuşur.

3- Topkapı Sarayı’nda boşalttığımız tarihi askeri depolar bir an önce restore edilip saray depolarında bekleyen eserlere teşhir imkanı sağlanır.

4- Bu uğursuz kışla yerine Rami Kışlası kütüphane ve kültür merkezi yapılabilir. Yıldız Sarayı ve bahçesi restorasyon imkanları arttırılabilir.

5- Süleymaniye’de Sinan’ın mütevazı türbesinin çevresi -kaçkez önerdim- kamulaştılıp, bu büyük mimarın manevi anısına uygun hale getirilebilir.

6- İstanbul’da para ve imkan çoksa, Krikor Balyan’ın kışlası yerine Gökkafes ve/ya Kazlıçeşme kuleleri kamulaştırılıp yıkımı sağlanabilir

“‘İLLA BİNA’ DİYE TUTTURMAK NEDİR?”

Günay, 7. madde olarak yaptığı açıklamada da, “Her görüşten İstanbullu’nun ayakta alkışlayacağı böyle işler dururken Taksim’de çok değerli bir parka ‘illa bina’ diye tutturmak nedir?” dedi.

“Bütün bunlar görevdeyken başladığımız ve bize ait olmayanlarda da ilgili kurumlara (İBB, Vakıflar vb.) önerdiğimiz işlerden bazıları” diyen Ertuğrul Günay, “Dostlar! İlk günden bu yana ‘derin devlet alışkanlıklarına’ teslim olmak yerine bize yakışacağına inandığım devlet aklına seslendim; duyulsaydı” ifadelerini kullandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın