Emlak Konut Hisselerini Topluyor

Yolsuzluk soruşturmasıyla hisseleri düşen Emlak Konut GYO hisse alımlarına başladı. Analistler, 500 milyon liralık bütçe olduğunu, geri alımların sürebileceğini belirtti.

17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrasında hisse fiyatı 2,65 TL’den 2,11 TL’ye kadar gerileyen Emlak Konut GYO EKGYO yüklü hisse geri alımlarına başladı. 23 Aralık’tan bu yana toplam 30,7 milyon nominal değerli hissenin geri alımını gerçekleştiren şirket, geri alımlar için 67,1 milyon TL harcama yaptı. Böylece geri alınan hisselerin toplam sermaye içindeki payı da yüzde 0,81’e ulaşmış oldu.

‘GEREKLİYDİ’

CNBCe.com’a konuşan analistler Emlak Konut GYO yönetiminin yatırımcı güvenini kazanmak için bir mesaj verdiğini belirtiyor. Hisse geri alım programını “Zaten gerekliydi” sözleriyle yorumlayan Ekspres Yatırım Analisti Kurthan Atmaca, girişimi küçük yatırımcıyı koruma açısından olumlu bir gelişme olarak yorumladı. Şirketin Kasım ayında gerçekleştirdiği ikincil halka arzda 1,3 milyar lot hisse 2,50 TL fiyattan satılmıştı. Ak Yatırım Analisti Bertuğ Tüzün, yıl sonunun gelmesiyle hesapların kapandığını hatırlattı ve Emlak Konut GYO halka arzına katılanların zarar yazma riskinin oluştuğunu ifade etti. “Şirket yönetimi yatırımcı güvenini kazanmak için fiyatı destekliyor. Olumlu bir sinyal olarak algılanmalı” diyen Tüzün, Emlak Konut GYO’nun hisse geri alımları için 500 milyon TL’lik bütçe ayırdığını da hatırlattı.

GERİ ALIMLAR SÜREBİLİR

Analistlere göre, yılın son gülerinde yabancı yatırımcılar da tatildeyken hisse geri alımları devam edebilir. Bertuğ Tüzün, “500 milyon TL’lik bütçe mevcut. Şu ana kadar bunun sınırlı bir bölümü kullanıldı. Ancak tüm bütçenin de kullanılmasını beklemiyorum” dedi.

‘AMAÇ FİYATI STABİLİZE ETMEK’

Kurthan Atmaca ise, Emlak Konut GYO’nun yatırımcılara “Şirketin ederi bu fiyat değil” mesajını verdiğini söyledi ve “Burada hem mesaj yoluyla bir destek, hem de fiziksel bir destek var. Amaç suni bir fiyat oluşumu yaratmak değil, fiyatı stabilize etmek. Olumlu buluyoruz” dedi.

TOKİ İLE İLİŞKİLER

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının başlamasıyla birlikte basında yer alan haberlerde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Emlak Konut GYO’nun arasındaki ilişkilerde rüşvet yoluyla projelerin imar planlarında değişiklik yapıldığı iddiaları da gündeme gelmişti. Kurthan Atmaca, “TOKİ ile ilişkilerin bozulacağına yönelik endişeler vardı” dedi.

Dün Emlak Konut’tan yapılan açıklamada, halka arzdan elde edilen 5 milyar TL’lik gelirle yapılacak arsa alımları için TOKİ ile görüşmelerin başlayacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada “Görüşmeler 25 Aralık’ta başlayacak” denildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın