Ege Perla’da “AVM” için Geri Sayım Başladı

İŞ GYO İletişim ve Pazarlama Müdürü Tandoğan, "İzmir, 24 saat yaşayan, cıvıl cıvıl simgesel bir yapıya kavuşacak" dedi.

Türkiye İş Bankası iştiraki olan İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (İŞ GYO), yeni kent merkezinde 150 milyon dolar yatırımla kuracağı iki gökdelenden oluşan Ege Perla’nın yarısı 6 ay içinde satıldı. AVM (alışveriş merkezi) tarafında da kiralama konusunda geri sayım başladı. İŞ GYO İletişim ve Pazarlama Müdürü Gülfem Sena Tandoğan, “İzmir, 24 saat yaşayan, kendinden sürekli bahsettikten, cıvıl cıvıl simgesel bir yapıya kavuşacak” dedi.

1999 yılında İş Bankası sermayedarlığında kurulan İş GYO, Kanyon, İş Kuleleri Kompleksi, Seven Seas, Lykia Lodge Kapadokya, Club Magic Life Kemer Imperial Otelleri’nin de yer aldığı portföyüne 7 yıl önce İzmir’de inşa edecekleri iki kuleyi daha ekleme kararı aldı. Yeni Kent Merkezi ile ilgili hukuki sürecin tamamlanmasının ardından İŞ GYO da harekete geçti ve 2011 yılında 150 milyon dolarlık yatırıma başlama kararı aldı.

Konut, home-ofis ve alışveriş merkezi olarak inşa edilecek iki kule için “İzmir gibi ferah, İzmirli gibi şık” konsepti belirlenirken özellikle açık mimari tercih edildi. Mimari tasarımı Ağa Khan ödüllü mimar Emre Arolat’ın imzasını taşıyan 46 ve 29 katlı iki kuleden oluşacak Ege Perla’nın 7 Kasım’da satışına başlandı. 6 aylık sürede yarısı satıldı.

Arz ve talep yoğun

AVM tarafında kiralama konusunda geri sayım başladığını söyleyen Tandoğan, gayrimenkul sektörüne yönelik son araştırmalara göre İzmir’de AVM açısından arz ve talebin yoğun olduğunu belirterek, “Bu potansiyelden memnunuz. İş GYO olarak girdiğimiz bölgelerde sunduğumuz değerlerle yeni hayat anlayışının adını koyuyoruz. Ege Perla AVM’de de aynı bakış açımızı koruyarak yepyeni bir alışveriş ve eğlence konseptini yaratmaya çalışacağız. İzmir ve İzmirlilerin ihtiyaç ve beklentileri üzerine eğilerek bir kiracı karması ve konsept oluşturulması gibi farklılık yaratacak çalışmalarımız da olacak. Mimari özellikleri, marka karması ve ticari alanlarıyla gerçek bir kent parkı olacağını ve 7’de 77’ye herkesin uğrak yeri haline geleceğini düşünüyoruz. İzmirliler de 24 saat yaşayan, kendinden sürekli bahsettikten, cıvıl cıvıl simgesel bir yapıya kavuşacak” diye konuştu.

İzmir, ülkeyi taşıyacak 2. güç

Dünyada büyük öneme sahip MIPIM uluslararası gayrimenkul fuarında görücüye çıktıklarını belirten İŞ GYO İletişim ve Pazarlama Müdürü Gülfem Sena Tandoğan, şunları söyledi: “Ege Perla, İzmir ve çevre illerin yanı sıra yabancı yatırımcının da ilgisini çekti. Bu ilginin en önemli nedeninin Ege Perla’nın konumu ve yatırım değeri ile birlikte İzmir’in gayrimenkul sektöründe yapması öngörülen sıçrama olduğunu düşünüyoruz. Hem yerli hem de yabancı yatırımcının ilgiyle izlediği ve yüksek potansiyeline inandığı bir bölge İzmir. Artık İstanbul yanında ülkeyi taşıyacak yeni ekonomik aktörlere ihtiyaç olduğu ve bu yükü İstanbul’un tek başına göğüsleyemeyeceği aşikardır. İzmir ikinci büyük güç olmaya en büyük adaylardan biri.”

Etiketler

Bir yanıt yazın