Çöplükten 2 Bin Yıllık Burç Çıktı

Antalya'da çöplük olarak kullanılan konağın arkasındaki alanda 9.5 metre yüksekliğinde, Helenistik döneminden kalma yaklaşık 2 bin yıllık burç çıktı.

Kafe yapmak amacıyla ”Antalya’nın tarihi çekirdek kenti” olarak nitelendirilen Kaleiçi’nde satın aldıkları konakta temizlik yapan inşaat mühendisi çift, çöplük olarak kullanılan konağın arkasındaki alanda 9.5 metre yüksekliğinde, Helenistik döneminden kalma yaklaşık 2 bin yıllık burçla karşılaştı.

Yıllardır farklı binalara şekil veren inşaat mühendisleri Emine Girgin ile eşi Gökhan Girgin, kendilerine ait bir binaya yaşam kazandırmak için tarihi Kaleiçi’nden bir konak satın aldı. Konağı Kaleiçi’nin tarihi özelliklerini yansıtacak şekilde şekillendirmek isteyen Girgin çifti, burada temizlik yapmaya başladı.

Konağın arka tarafında bulanan ve çöplük olarak kullanılan bölümde yaptıkları temizliğin ardından burç şeklinde yapı gören Girgin çifti, tarihi eser olabileceğini düşünerek Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü yetkililerine haber verdi. Yetkililerin yaptıkları incelemede 9.5 metre yüksekliğindeki burçların Helenistik döneminden kaldığı ve yaklaşık 2 bin yıllık geçmişi olduğu tespit edildi.

Konağın arka tarafına bitişik olan ve kapı şeklindeki açıklıktan girilebilen dikdörtgen şeklindeki burcun yan duvarları 4 metre genişliğinde.

Etiketler

Bir yanıt yazın