Bu Okulda Her Şey Doğa İçin!

Seferihisar ve Orhanlı halkı, Doğa Derneği, Seferihisar Belediyesi, Atlas Dergisi, Alakır Nehir Kardeşliği, pek çok düşünür, araştırmacı ve sanatçının elbirliği ile Seferihisar'ın Orhanlı köyünde Doğa Okulu kuruluyor.

Okul, 2014 yılından itibaren katılımcı kabul etmeye başlayacak.

Seferihisar ve Orhanlı halkı, Doğa Derneği, Seferihisar Belediyesi, Atlas Dergisi, Alakır Nehir Kardeşliği, pek çok düşünür, araştırmacı ve sanatçının elbirliği ile Seferihisar’ın Orhanlı köyünde Doğa Okulu kuruluyor.

Bugüne kadar Seferihisar’da yaşayan insanlar tarafından korunmuş ve daha da zenginleştirilmiş her yer, dereler, zeytinlikler, makiler, aynı zamanda Seferihisar Doğa Okulu’nun sınıfları, bahçeleri, koridorları ve uygulama yerleri… Bunların yanında, Eski Orhanlı köyünde yer alan tarihi okul binası Doğa Okulu’nun araştırma binası olarak restore ediliyor. Yeni Orhanlı köyünde ise köyün kültürünün yaşanarak öğrenildiği bir deney alanı oluşturuluyor.

Özü yardımlaşmaya ve paylaşmaya dayalı bir oluşum olan Doğa Okulu, doğa kültürünün Türkiye ve dünyada yeniden yaygınlaşması için çalışacak; yaşamın ve öğrenmenin iç içe geçtiği öğreten ve öğrenci ayrımının bulunmadığı, geleneksel ve akademik bilginin birlikte düşünüldüğü merkezsiz bir öğrenim anlayışıyla kurulacak.

Okulun araştırma konuları arasında geleneksel tarım, doğa hukuku, ekoloji, sözlü kültür, masallar, doğa takvimi, geleneksel sanatlar, doğa felsefesi ve geleneksel mimari yer alıyor.

2014 yılından itibaren katılımcı kabul etmeye başlayacak ve ücretsiz olacak okulun kurucuları arasında sanatçı Tarkan da yer alıyor. Tarkan 5 Haziran’da İzmir Arena’da vereceği konserin tüm gelirini Doğa Okulu’na bağışlayacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın