Bosch, Ürünlerine Ait BIM Dosyalarını Sektöre Sunuyor

Bosch Güvenlik Sistemleri, yapıları dijital olarak tasarlayan, inşa eden ve işletebilme imkanı sunan BIM (Building Information Modeling) dosyalarını tüm mimar, mühendis, müteahhit ve yapı tasarımcılarına ücretsiz olarak sunuyor.

Güvenlik ve iletişim alanında ürün, hizmet ve çözümler sunan Bosch Güvenlik Sistemleri, Building Information Modeling (BIM) dosyalarını, inşaat sektöründeki yapı tasarımcılarının kullanımına açtı.

İlk etapta Bosch IP kameraları verilerini kullanıma sunan Bosch Güvenlik Sistemleri, sonrasında yangın algılama sistemleri, genel seslendirme ve acil anons sistemlerine ait birçok ürünün yer aldığı BIM dosyalarını kullanıma açtı.

Building Information Modeling’i destekleyecek BIM dosyaları, Bosch tarafından inşaat sektöründe görev alan tüm mimar, mühendis, müteahhit ve yapı tasarımcılarına ücretsiz olarak sağlanıyor. Böylece binaların güvenlik çözümleri planlaması yapılırken tasarım verimliliği de geliştirilebilecek.

BIM tüm yapı verilerini sayısallaştırıp ağ tabanlı hale getirebiliyor. Bu süreçler de yapı projelerinde yer alan tüm profesyonellere yapı planlama konusunda kolaylık sağlıyor.

Örneğin; sanal yapı modeli içerisinde herhangi bir değişiklik yapıldığında, tasarım ekibinden müteahhide, taşerondan yapı sahibine ve operatörlere kadar tüm profesyoneller bu değişikliği anında görebiliyor. Yapının bir bölümünde bir değişiklik yapıldığında, bunun diğer tüm bölümlere etkisi hesaplanabiliyor ve gerçek zamanlı olarak gösterimi sağlanıyor. En ufak değişikliğe göre, yapı ve inşaat verilerinin tamamı derhal güncellenip sıralanabiliyor.

Projenin kat planındaki değişiklikler bir bina için gerekli olan kamera sayısını değiştirebiliyor. Bu değişiklikler BIM kullanılarak yapıldığında, gerekli olan kamera sayıları değiştirilip kat planına göre otomatik olarak ayarlanıyor. Bu sayede, tüm proje katılımcıları projenin son halinin toplam bütçe üzerine etkisini görebiliyor. Böylece ekiplerin iş akışı kolaylaşıyor, planlama safhasını kısaltılıyor ve maliyetler düşürülüyor.

Üç Boyutlu ve Gerçek Zamanlı Yazılımlar Kullanılıyor

Building Information Modeling (BIM), inşaat sektörü için bina verilerinin oluşturulması ve yönetilmesi süreçlerini kapsıyor. BIM kapsamında, yapı tasarımı ve inşasında üç boyutlu ve gerçek zamanlı yazılımlar kullanılabiliyor. Her türlü yapının, inşaat ve işletme süreçleri de dahil olmak üzere tüm ömrünü kapsayan bir uygulama olarak sektöre hizmet sağlıyor.

Tüm Building Information Modeling (BIM) dosyaları, RFA formatında (Autodesk Revit) Bosch’un web sayfası www.boschsecurity.com/BIM adresinden ücretsiz olarak sunuluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın