Bayraktar’ın Fezlekesi Sosyal Medyada

Bakanlar için hazırlanan fezleke olduğu iddia edilen bir dosya sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.

17 Aralık 2013 tarihinde başlatılan, içinde Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ali Ağaoğlu, Emrullah Turanlı gibi önemli isimlerin adının geçtiği yolsuzluk soruşturması gündeme oturmuştu. O tarihten itibaren kentin en önemli projelerinde yapıldığı iddia edilen usulsüzler, imar ayrıcalıkları ortaya dökülmüş, Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar ise bu süreçte istifasını vermişti.

Mecliste, adı yolsuzluk operasyonuna karışan bakanlar hakkında hazırlanacak fezlekelerin görüşülmesi kararı alınırken dünden itibaren bakanlar için hazırlanan fezleke olduğu iddia edilen yaklaşık 300 sayfalık dosyanın sosyal medyada paylaşılması kafaları karıştırdı. Dosyada Erdoğan Bayraktar ile ilgili 30 sayfalık bir bölüm yer alıyor.

Bölümde, usulsüzce yükseltilen emsal değerleri, imara açılan arazilerden bahsedilirken ayrıcalıklı haklara sahip oldukları ifade edilen Ali Ağaoğlu, Osman Ağca, Emrullah Turanlı gibi isimler ise suç örgütü olarak değerlendiriliyor. Fezleke olduğu iddia edilen dosyada, 

“Hüseyin Avni Sipahi liderliğindeki suç örgütünün Çevre ve Şehircilik Bakanlığındaki etkinliğini kullanarak;

  • Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ihalelerini kazanan bazı inşaat şirketlerinin projelerindeki usulsüzlüklerine göz yumulması veya projelerini yapacakları arsaların imar planlarının istedikleri şekilde hazırlanmasını sağladıkları,
  • Yerel idareler tarafından (İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri) onaylanmayan veya onaylanması mümkün olmayan imar plan değişikliklerini bazı yöntemler kullanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetki alanına soktukları, sonrasında ise kamu kurumlarındaki örgüt üyeleri aracılığıyla ayrıcalıklı bir şekilde kişiye özel imar planları hazırlattıkları,
  • Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurullarına gelen plan tadilatı dosyalarına müdahale ettikleri, kurullarda görevli komisyon üyelerine baskı yaparak yönlendirerek, RÜŞVET vererek, veya gerçeğe aykırı rapor düzenleyerek korunması gerekli tescilli yapıların bulunduğu arsaları, doğal sit alanlarını ve yeşil alanlar ile Boğaziçinde koruma altına alınan alanları imara açtırdıkları tespit edilmiştir.”

ifadeleri yer alıyor. 

Yaklaşık 30 sayfalık dosyada Zorlu Center projesi, Maslak 1453, Bakırköy 46 projesi hakkındaki usulsüzlüklere ilişkin detaylı bilgiler bulunurken konuların görüşüldüğü telefon görüşmelerine de yer verilmiş.

Fezleke olduğu iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan dosyayı sağ kolondaki dökümanlar bölümünden inceleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın