Arazi darbesi

Hacettepe, 12 Eylül darbesinde TSK'nın kiraladığı 400 dönümlük arazisine sonunda kavuştu. İştah kabartan 1.5 milyarlık alanda, TOKİ'nin yeni lüks konutları yükselecek. 'Battı batacak' denilen üniversite ise paraya para demeyecek...

Takvim’in haberine göre Hacettepe ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arasındaki arazi kavgası bitti. Üniversite, 12 Eylül darbesinde askerin aldığı 400 dönümlük araziye kavuştu. Bilkent Üniversitesi’nin hemen bitişiğindeki kentin en değerli arazisi, büyük bir tartışmanın odağı oldu. Hacettepe’ye ait arazi, 1980 darbesi döneminde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne 30 yıllığına kiralandı.

2 YILDIR SAHİPSİZDİ

Hacettepe, 1980 yılında bir protokolla 400 dönümlük arazisini kiralayan Türk Silahlı Kuvvetleri’nden arazisini geri istedi. Ancak söz konusu arazi 2 yıl önce TSK ile sözleşmesi bitmesine rağmen Hacettepe’ye devredilmedi. Bunun üzerine Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer, arazinin üniversiteye devri için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile görüşmeler yaptı. Tuncer’in araziyi üniversiteye kazandırmak için bıkmadan sürdürdüğü çaba ise geçtiğimiz günlerde sonuç verdi. TSK, 30 yıldır kullandığı ve 2 yıldır sahipsiz olan araziyi, protokol imzalayarak asıl sahibi olan Hacettepe’ye devretti.

EN LÜKS PROJE…

Üniversitenin, yeniden kavuştuğu arazisini, TOKİ işbirliği ile kazanç kapısına çevireceği kaydedildi. Ankara’nın en lüks semti olarak bilinen Bilkent’te 1.5 milyar değerindeki 400 dönümlük araziye TOKİ’nin konut yapacağı öğrenildi. Ankara’da çok sayıda lüks konut yapıp teslim eden TOKİ’nin en lüks projesini Bilkent’e yapacağı belirtiliyor.

BORÇLAR BİTECEK

TOKİ’nin Ankara’nın en lüks konutlarının yapılacağı arazi sayesinde Hacettepe Üniversitesi’nin, firmalara ve kamuya olan borçlarının tamamını ödeyebileceği öğrenildi. Prof. Dr. Murat Tuncer’in, üniversitenin ciddi bir gelir sağlayacağını söylediği iddia ediliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın