AOÇ ‘Vahşetin Krallığı’dır

MİMARLAR Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kurmayı planladığı Kingdom of the Wild (vahşetin krallığı) adlı tema parkın projesini gazetecilere göstererek “Burada vahşetin krallığını kurmak istiyorlar” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Şube Başkanı Ali Hakkan, AOÇ’deki yağmanın Gezi Parkı’na kıyasla çok daha büyük olduğunu söyledi. AKP yağmasının kentlerin kimliklerinin yok edilerek yeniden inşasına dönük olduğunu vurgulayan Hakkan, Mimarlar Odası ve Başkent Dayanışması olarak buna karşı mücadele ettiklerini belirtti.

‘AOÇ KENTİN AKCİĞERİDİR’

Gezi Parkı eylemlerinin iktisadi boyutuna değinen Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, AKP Hükümetinin kendisini destekleyen sermaye gruplarını kent topraklarının yağmalanmasıyla büyüttüğüne dikkat çekti. Candan, sağlıklı bir kent yaşamının bir insan hakkı olduğunu vurguladı. Hükümetin ve yetkililerin normal olan her şeyi anormalleştirdiğini kaydeden Candan, ölü bir kentte yaşamaya mahkum edilmiş yüz binlerin eylemler süresince kent meydanlarında ve parklarda normal olanı yaptıklarını ifade etti.

Atatürk Orman Çiftliği’nde kent yağmasının olanca hızıyla devam ettiğini belirten Candan, AOÇ arazisinin, Hyde Park’ın 14, Central Park’ın 10, Gezi Park’ının ise 90 katı büyüklüğünde olduğunu söyledi. Kentin akciğeri olan böylesi devasa bir yeşil alanın sermaye için iştah kabartıcı bir rant alanına dönüştürüldüğünü vurgulayan Candan, özellikle İstanbul Yolu aksındaki alanda ağaç katliamının korkunç boyuta ulaştığını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in buraya bir tema park kuracağını açıkladığını kaydeden Candan, Gökçek’in kuracağı tema parkın projesini basın mensuplarına gösterdi. Candan, Kingdom Of The Wild adı verilen tema parkın adının AOÇ’de yaşanan vahşi yağmayı doğrular nitelikte olduğunu söyledi.

Candan basın toplantısında yapımı devam eden Başbakanlık binasına da değindi. Hitler’in de son döneminde kendisine devasa bir bina yaptırdığını söyleyen Candan Hitler’in o binada intihar ettiğini ve daha sonra binanın yıkıldığını vurguladı. Candan, TOKİ’den hülle yoluyla ABD Büyükelçiliğine satılan AOÇ arazisi ile ilgili gelişmelerin takipçisi olacaklarını ve büyükelçilik yetkililerince doğrulanmayan bu kanunsuzluğa karşı mücadele edeceklerini söyledi.

Etiketler

1 Yorum

  • vehbi-durust says:

    Madem ki bu derece vahşi işler!yapmak mümkün, öncelikle yoksulluk, deprem, kent yaşam kalite artışı vb. konulara emek ve para harcamalı proje gayretlerimizi buralara yöneltmeliyiz… saygılarımla

Bir yanıt yazın