Aile Dostu Çözümler

Türkiye çekirdekten sağlamlaşıyor. ‘Aile Dostu’ projesiyle TOKİ konutlarında ailelere öncelik sağlanacak, bazı alanlarda indirimler uygulanacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, aile yapısını güçlendirmek için ‘Aile Dostu’ projesi kapsamında bir dizi yenilik getiriyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin aile yapısını yeniden yapılandıran ‘Aile Dostu’ projesini STAR’a anlattı.”İnsana yatırım yapacağımız ilk müessese de ailedir ve aile çözümün merkezidir” diyen Bakan Şahin projeyi şöyle anlattı: “Aile Dostu Politikalar, ailelerin temel ihtiyaçlarına göre kurgulanmış bir arada olma, daha kolay iletişim kurma ve kaliteli zaman geçirmelerine imkan sağlayacak, başta bakanlığımız olmak üzere, diğer bakanlık ve kurumlar tarafından üretilmiş politikalar demek. Çalışmalarımız 8 ay önce başladı. Farklı disiplinlerden iletişimci, sosyolog ve psikologlarla toplantılar,yapıldı. Örneğin Ulaştırma Bakanlığı ve PTT ile görüşüldü; aile bireylerinin birbirine gönderdiği kargolar artık ‘Aile Dostu’ mührü ile ve özel bir indirimle ulaştırılacak.”

Proje kapsamında TOKİ ile de işbirliği halinde olacaklarını ifade eden Bakan Fatma Şahin sözlerini şöyle devam etti:

Dede torun birarada

“TOKİ konut üretiminde, çocukların ve dedelerin ayrı dairelerde fakat birarada yaşamalarına fırsat verecek daireleri de diğer üretimleri gibi dikkate alacak. Araştırmalar gösteriyor ki yaşlıların yüzde 40’ı çocuklarıyla, yüzde 18’i de kendi evlerindeyaşamak istiyor. Şehir hayatı aynı dairede bir arada olmayı mümkün kılmıyor, aile mahremiyeti de önemli elbette. Onun için aynı katta genç ve çocuklu çift için daha büyük dede ve nineler için küçük daireler öneriyoruz. Ayrıca anne baba, çocuk, kuzenler, amca, teyze birinci ve ikinci derece akrabalar aynı veya yan yana bloklarda oturmak isterlerse onlara tek kura imkanı verilmesi öngörülüyor. Şehirlerimiz planlanırken ‘Aile Dostu’ olmasını önemsiyoruz.”

SİNEMADA ÖZEL İNDİRİM

– Ailelerin birlikte daha kaliteli zaman geçirebilmeleri, kültür ve spor aktivitelerini birlikte yapmalarını kolaylaştıracak Aile Dostu avantaj paketleri hazırlanacak. Ailece tiyatro, müze veya futbol maçına gidilmek istendiğinde indirimler olacak.

– Aile Dostu hastaneler olacak. 8Taslağı hazırlanan “Türkiye’de Aile Yapısının Güçlendirilmesi ve Korunması Eylem Planı” Yüksek Planlama Kurulu’na sunulacak. Ayrıca özel sektörün, sosyal girişimcilerin, STK’ların, üniversitelerin de katkılarını ve projeyi sahiplenmeleri bekleniyor. Bazı ürün ve hizmetlerde Aile Dostu kriterlere uygun yenilikçi üretim yaptıklarında, onlarla Aile Dostu logosu paylaşılacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın