Ağaoğlu’ndan, ’20 Dönümlük Arsa’ Açıklaması

Ağaoğlu Şirketler Grubu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki gün gündeme getirdiği "20 dönümlük arsa" konusuna ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Kılıçdaroğlu’nun iddialarına yazılı bir açıklama ile cevap verdi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu son iki günden bu yana gerçekleştirdiği mitinglerinde, Bakırköy 46 projemizin imar planını kastedederek, bu planının çıkartılması karşılığında Sayın Başbakan’ın ailesinin de yönetiminde olduğu TÜRGEV Vakfı’na Ataşehir’de 20 dönümlük arsa verildiği iddiasını dile getirmektedir. Adı geçen Vakfa hiçbir biçimde böyle bir arsa verilmediği gibi bu tür bir pazarlık da söz konusu olmamıştır.

Halen yargı süreci devam eden Bakırköy 46 projemizin imar planları ile ilgili yürütülen bu tartışmalar, adil yargılamayı olumsuz etkilemeye yönelik sonuçlara yol açabilecek nitelik taşımaktadır.

Bakırköy 46 projesi kentsel dönüşüm yasası çerçevesinde yapılan bir plandır

Basın ve Sayın Kılıçdaroğlu tarafından sıklıkla dile getirilen bu proje esasen kentsel dönüşüm yasası çerçevesinde yapılan bir plandır. Kentsel dönüşüm projeleri yasalar tarafından da teşvik edilen bir uygulamadır. Tüm işlerimizi Türkiye Cumhuriyeti yasalarına tam bağlılıkla yerine getirdiğimizi ve verilemeyecek hiçbir hesabımızın olmadığını kamuoyunun özellikle bilmesini isteriz.

Ayrıca, herkesin ulaşabileceği tapu kayıtları ortadadır ve bu konunun aydınlatılması amacıyla Sayın Cumhurbaşkanlığı Makamına, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na ve Vakıflar Genel Müdürlüğü makamlarına müracat ederek, tapu kayıtlarının incelenmesini ve gerçeğin tespiti için başvurularda bulunduğumuzu kamuoyunun bilgilerine sunarız”

Etiketler

Bir yanıt yazın