İlham Veren İşler #izmirdeoluyor

Dört farklı tasarım alanından "İlham Veren İşler #izmirdeoluyor" dedirten 17 tasarımcı kendilerinin ve işlerinin bilinirliğini arttırmak için bir araya geldi. Projenin organizasyonunu Evren Başbuğ ve Cenk Dereli gerçekleştiriyor.

İzmir’de tasarım kültürüne alan açmak için başlayan girişim, tasarımcılarla iş dünyasından insanları özel toplantılarda buluşturmayı, tasarımcıları ve işlerini İzmirlilerle bir araya getirecek bir sergi düzenlemeyi ve tasarımcıları Türkiye tasarım ortamına tanıtacak çevrimiçi video kanalını hayata geçirmeyi kapsıyor. Projenin organizasyonunu yüksek mimar Evren Başbuğ ve doktor mimar H. Cenk Dereli gerçekleştiriyor. “İlham Veren İşler #izmirdeoluyor” Kültür İçin Alan projesi tarafından destekleniyor.

2013 yılından beri “İlham Veren İşler #izmirdeoluyor” sloganı ile H. Cenk Dereli tarafından düzenlenen PechaKucha Night İzmir’in yarattığı ağda bulunan yerel, ulusal ve uluslararası alanda ilham veren işler yapan 161 sunucu, bu projenin cesaret kaynağı. Yaratıcı endüstriler ve ilişkili alanlarda işler üreten bu insanların içinden tasarımcılara odaklanan proje kültür endüstrisi ve yaratıcı ekonomilere dair farkındalık yaratmayı, kentin tasarım kültürü stratejisini tasarımcılar ve iş insanları ile pratik eylemler tanımlayarak tarif etmeyi, tasarımcıların ve işlerinin kentliyle etkileşimini arttırmayı ve İzmir tasarım kültürüne dair Türkiye’de bilinirliği arttırmayı amaçlıyor.

Eylül – Kasım aylarında dört kez gerçekleşecek tasarımcılar ve iş insanları buluşmasının her birinde, dört tasarım sunumu sonrasında katılımcılar İzmir, tasarım kültürü, yaratıcı ekonomiler ve çeşitli iş birliği imkanlarına dair görüş alışverişinde bulunacak. “İlham Veren İşler” projesine dahil olan tasarımcılar ile gerçekleştirilecek kısa sohbetler, çevrimiçi video kanalında yayınlanacak. Bu platformun daha sonra diğer tasarımcıların da katılımıyla İzmir Tasarım Arşivi’ne dönüşmesi için sürdürülebilir yöntemler aranacak. Kasım ayında açılacak tasarım sergisinde tasarımcılar hem kendilerini hem tasarlama süreçlerini hem de tasarımlarını sergileyecek. Sergi herkesin katılımına açık bir tasarım forumu ile sonlanacak. Katılımcılar Kültür İçin Alan projesi kapsamında, online söyleşi, buluşmalar ve sergi ile yaratılan etkileşimi stratejik eylemlere dönüştürmek için tartışacak.

“İlham Veren İşler #izmirdeoluyor” projesinde yer alan tasarımcılar şöyle:

Mimari Tasarım: Noyan Vural, Melis Varkal, Evren Başbuğ, Burcu Kundak, Hande Balçu
Endüstriyel Tasarım: Mert Torun, Egemen Tamcı, Ümit Çağlar, Ezgi Ezdar Onur
Moda Tasarımı: Nazlı Terzioğlu, Ege Üstündağ, Gökhan İldeniz, Burcu Yıldız
Grafik Tasarım: Ziyacan Bayar, Ayşegül Tuğan Acar, Gülşah Taşkend, Oksal Yeşilok

Ayrıntılı bilgi için:
www.ilhamverenisler.com

Organizasyon:

Evren Başbuğ
Hasan Cenk Dereli

Etiketler

Bir yanıt yazın