“Kent Hali” Logo Tasarım Yarışması Soru ve Cevapları Yayınlandı

Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi tarafından, şehircilik, mimarlık, peyzaj vb. alanlarda www.kenthali.org alan adı ile faaliyete girecek olan çevrimiçi paylaşım platformunun logosunun belirlenmesi için düzenlenen yarışmanın soru&cevapları yayınlandı.

S.1- 1600×1200 piksel boyutundaki paftaya uzun kenarı 450 piksel olacak şekilde orijinal logo istenmiş fakat kısa kenarı hakkında bir bilgi yok, bizim inisiyatifimizde mi?

C.1- Evet kısa kenarın uzunluğu sizin inisiyatifinizdedir.

S.2- Logoda açıklama raporu veya paftasında belirtmek şartıyla çeşitli görseller kullanabilir miyiz?

C.2- Özgün ve başka bir kurum, firma, blog ya da ürünlere ait logolarla benzerlikler içermediği müddetçe eserinizde istediğiniz görseli kullanabilirsiniz.

S.3- Her eser için ikişer zarf mı yollanacak?

C.3- İçerisinde eksiksiz doldurulmuş başvuru formunun yer aldığı kapalı ‘Kimlik Zarfı’ ve eserin yer aldığı ‘CD Zarfı’ olmak üzere iki adet zarf yollanması gerekmektedir.

S.4- Eserleri kargolayacağımız adres neresidir?

C.4- Eserleri “TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi Atatürk Bulvarı Bulvar Apartmanı No:219 Daire:8 Çankaya Ankara” adresine yollamanız gerekmektedir.

S.5- Yarışmanıza iki kişi birlikte katılabilir miyiz?

C.5- Yarışmamıza iki ve daha çok kişiden oluşan bir ekip ile katılabilirsiniz.

S.6- Projenin teslimi hiçbir çıktı (kağıda baskı vb.) olmaksızın sadece CD ortamında mı yapılacak?

C.6- Eserler yalnızca CD ortamında teslim alınacaktır.

S.7- CD içerisinde vektörel çizim ile pdf ortamındaki logo tanıtımı mı olacak sadece?

C.7- CD içerisinde logonun yer aldığı sunum paftası ile birlikte ‘açıklama raporu’ veya ‘açıklama paftası’ndan herhangi birinin yer aldığı; ayrıca vektörel tasarım programlarından biri ile hazırlanmış kaynak dosyası ve varsa logoda kullanılan font (yazı karakteri) dosyası yer almalıdır.

S.8- Projenin teslimi baskı mı, CD veya mail ortamında mı olacak?

C.8- Eserler yalnızca CD ortamında teslim alınacaktır.

S.9- Hazırlayacağımız açıklama raporu yazılı metin şeklinde değil de anahtar kelimelerden oluşabilir mi?

C.9- Yarışmaya yalnızca 400 kelimeyi geçmeyecek şekilde bir açıklama raporu ya da 1600×1200 piksel boyutunda açıklama paftası ile katılabilirsiniz. Yalnızca anahtar kelimelerden oluşan metin kabul edilmeyecek olup, açıklama raporunun kapsamı size aittir.

S.10- Yaptığımız tasarımları internet ortamında gönderme imkanımız var mı?

C.10- Eserler yalnızca CD ortamında teslim alınacaktır, internet ortamında gönderilen eserler maalesef değerlendirmeye alınmayacaktır

Etiketler

Bir yanıt yazın