3. Köprü Ona Emanet!

“Köprü üstadı” olarak bilinen ve birçok ödülü olan Michel Virlogeux, İstanbul Boğazı üzerine yapılacak olan üçüncü köprüye imza atacak. İşte Michel Virlogeux'un imza attığı köprüler.

Bugün temel atma töreni yapılan İstanbul Boğazına yapılacak üçüncü köprüde Fransız yapı mühendisi Dr. Michel Virlogeux’nün imzası olacak. Peki Michel Virlogeux kimdir?

100’ün üzerinde köprü tasarımı yapan ve çok sayıda ödülü bulunan 66 yaşındaki Virlogeux, “Fransız köprü üstadı” olarak tanınıyor.

1967’de École Polytechnique, 1970’te École Nationale des Ponts et Chaussées’ten mezun olan Virlogeux, 1970-1973 yıllarında Tunus’taki yol projelerinde çalıştı. Sonrasında Pierre ve Marie Curie Üniversitesi’nde mühendislik doktorası yaptı ve 1974 yılında Fransa Karayolları İdaresi’nin teknik servisi SETRA’nın köprü bölümünde çalışmaya başladı.

1974’ten beri Uluslararası Köprü ve Yapı Mühendisliği Birliği’nin üyesi olan Virlogeux, 1983’te birliğin ödülünü aldı. 1999’da Gustave Magnel Madalyası, 2005’te İnşaat Mühendisleri Enstitüsü’nün ödülünü alan Fransız mühendisin Fritz Leonhardt Ödülü de bulunuyor.

Virlogeux, 2003 yılında ise yine Uluslararası Köprü ve Yapı Mühendisliği Birliği’nden, asma köprüler konusunda yaptığı katkılardan dolayı ödül aldı.

Ülkesinde ve dünyada kendi alanında tanınan ve sayılan bir isim olan Virlogeux, 1977’den beri çeşitli eğitim kurumlarında ders veriyor; deneyimini ve bilgisini gençlerle paylaşıyor. École Nationale des Ponts et Chaussées ve Centre des Hautes Études du Béton Armé et Précontraint, onun ders verdiği kurumlar arasında yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın