İzmir Mimarlık Sergisi ve Ödülleri 2012

Son teslim tarihi 14 Eylül 2012.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, şube etkinlik alanı olan İzmir, Aydın, Manisa ve Uşak kentlerinde mimarlık eyleminin tanıtılması, özendirilmesi, ödüllendirilmesi; mimarlığın kamuoyunun gündemine taşınması, mimarlık ürünlerinin belgelenmesi ve şube-üye ilişkilerinin güçlendirilmesi amacıyla “İzmir Mimarlık Sergisi ve Ödülleri” programını düzenlemektedir. Programın bu yıl ikincisi gerçekleşecektir.

Ödül programı için zemin oluşturan ve bu program ile birlikte işleyen sergi ile Şube etkinlik alanında elde edilen mimari yapıtların bir arada sunulduğu bir buluşma – tartışma ortamı yaratılması ve elde edilen eserlere ait dokümantasyonun Mimarlar Odası Arşivi’ne kazandırılması programın amaçları arasında yer almaktadır.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin etkinlik alanında yer alan ve son on yılda gerçekleştirilmiş her türlü mimarlık uygulaması sergide ve ödül programında yer alabilir. Mimarları tarafından şartnameye uygun olarak hazırlanan panolar sergide yer alır. Seçici Kurul sergide yer alan eserler arasından bir tanesini seçerek, mimar ve işverenini ödüllendirir.

Seçici Kurul, değerlendirme süreci ve kriterlerini kendi içinde belirler. Değerlendirme aşamasında bitmiş esere ilişkin verilerin yanı sıra tasarım ve uygulama sürecine ilişkin veriler de değerlendirilir. Sergiye katılan eserler arasından ödül adayı olarak belirlenenler Seçici Kurul tarafından yerinde incelenir.

İzmir Mimarlık Sergisi’nin açılış günü, tüm mimarlık kesimlerine ve kamuoyuna ulusal basın ve yayın organlarına verilen ilanlar aracılığıyla duyurulur. Serginin açılış günü ödül töreni yapılır ve ödül alan eserin mimar ve işverenine ödül plaketi, Seçici Kurul’a ise hizmet plaketi verilir. Ödüllendirilen esere plaket yerleştirilir.

Sergi, oluşturulan program çerçevesinde yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli kentlerde açılabilir. Sergiye katılan eserler arasından Seçici Kurul tarafından değerlendirilerek yayın için yeterli görülen çalışmaların ve Seçici Kurul raporunun yer alacağı katalog, tüm katılımcılara ücretsiz olarak gönderilir. İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanan katalog, diğer ülkelerdeki meslek örgütlerine, ulusal ve uluslararası kütüphanelere, üniversitelere ve meslekle ilgili yayın yapan yayıncı kuruluşlara ulaştırılır.

Etiketler

Bir yanıt yazın