“İç Mekanlarda Tasarımsal Sınırlar ve İnsan İlişkisi” Fotoğraf Yarışması

TMMOB İçmimarlar Odası, bu yıl teması “Design without Borders / Sınır Tanımayan Tasarım” olarak açıklanan Dünya İç Mekanlar Günü kapsamında, “İç Mekanlarda Tasarımsal Sınırlar ve İnsan İlişkisi” konulu yarışma düzenliyor. Son başvuru tarihi 8 Haziran.

TMMOB İçmimarlar Odası 2011 yılından bu yana üyesi olduğu IFI (International Federation of Interior Architects / Designers) Uluslararası İçmimarlar / İçmekan Tasarımcıları Federasyonu’nun her yıl Mayıs ayının son Cumartesi günü için belirlemiş olduğu World Interior Day / Dünya İç Mekanlar Günü kapsamında bu yıl tema “Design without Borders / Sınır Tanımayan (Sınırları Olmayan) Tasarım” olarak açıklandı.

Yarışma Konusu

Tema kapsamında yarışma konusu “İç Mekanlarda Tasarımsal Sınırılar ve İnsan İlişkisi” olarak belirlenmiş olup, katılımcılılardan mekan içerisindeki kullanıcı veya kullanıcıları birbirinden, mekandan ayıran veya birleştiren, görünen veya görünmeyen sınırları vurgulayan fotoğraflar beklenmektedir.

Yarışma Katılım Şartları

  1. Yarışma TMMOB İçmimarlar Odası Ankara Şube tarafından düzenlenmektedir.
  2. Yarışma, 26.05.2018 – 08.06.2018 tarihleri arasında İçmimarlar Odası Ankara Şube Instagram sayfası (https://instagram.com/icmimarlarodasiankarasube/) üzerinden gerçekleştirilecektir.
  3. Yarışmaya 18 yaşından büyük herkes katılabilir. Katılım ücretsizdir. Yarışmanın sadece birincilik ödülü için katılımcılardan TMMOB İçmimarlar Odası asil veya öğrenci üyeliği şartı aranmaktadır. (Katılımcılar en geç 8 Haziran 2018 tarihine kadar üye olmalıdır)
  4. Yarışmacıların fotoğraflarını Instagram hesapları üzerinden paylaşması gerekmektedir.

    Katılımcılar,

    #icmimarlarodasiankarasube,

    #wid2018 

    #nanowall

    etiketlerini kullanarak en fazla 2 adet fotoğraf paylaşarak yarışmaya katılabilirler. Aynı kullanıcı 2 adetten fazla fotoğraf ile yarışmaya katılıyorsa, paylaştığı ilk 2 fotoğrafı geçerli sayılacaktır.

    Katılımcılar, bu etiketlerle paylaştığı fotoğraflarının İçmimarlar Odası sosyal medya hesaplarında kullanılmasına izin vermektedirler.

  5. Kullanıcılar, yarışmaya katılabilmek için etiketler ile beraber @icmimarlarodasiankarasube (https://instagram.com/icmimarlarodasiankarasube) ve @nanowall.com.tr (https://instagram.com/nanowall.com.tr) Instagram hesaplarını takip etmek zorundadır.
  6. Katılımcıların, Instagram hesaplarında profil sayfalarına girerek ‘Profilini Düzenle’ sekmesini tıklayarak sayfanın en altında yer alan ‘Gönderiler Gizli’ düğmesini kapatmalıdırlar. Gönderileri gizli olan kullanıcılar @icmimarlarodasiankarasube ve #icmimarlarodasiankarasube, #wid2018 ve #nanowall etiketlerini kullanarak hesaplarından fotoğraf paylaşsalar dahi, fotoğrafı görünmeyeceği için yarışmaya katılmamış sayılacaklardır.
  7. Katılımcıların yükledikleri fotoğraflar kendilerine ait olmalıdır. İçmimarlar Odası Ankara Şube kullanıcıların ekledikleri fotoğrafların kendilerine ait olduğunu belirlemek amacıyla bilgi ve belge isteme hakkına sahiptir.
  8. Katılımcıların, Instagram hesabına yükledikleri fotoğraflar yarışma başlangıç tarihi itibari ile (26.05.2018) kullanıcıların kendi Instagram hesabından yayınlanması gerekmektedir. Daha önceden yayınlanmış fotoğraflar değerlendirilmeye alınmayacaktır. Yarışmacı kendi fotoğrafıyla yarışmaya katılmak zorundadır, bunun dışında gelen fotoğraflar değerlendirmeye alınmayacaktır.
  9. Yarışmaya katılan fotoğrafların üçüncü kişilerin fikri mülkiyet haklarını ihlal etmemesi, kamu düzenini bozucu, zararlı ve kötü alışkanlıkları özendirici, genel ahlak ve adaba aykırı olmaması, suç teşkil etmemesi, herhangi bir şekilde üçüncü kişilerin reklamı amacını taşımaması gerekmektedir. Bu konudaki her türlü hukuki ve cezai sorumluluk katılımcılara aittir.
  10. Yarışma 08.06.2018 saat 23:59’da sona erecektir. Gerekli adımları eksiksiz olarak yapanlar üzerinden ödül ve sergileme için seçilen kullanıcılara Instagram profili üzerinden DM ile ulaşılacak, iletişim ve fotoğraf bilgileri kontrol edilecektir. Bu süreçte cevap alınamayan kullanıcının yerine yedek kazanan alınacaktır.
  11. Kazanılan ödül devredilemez, değiştirilemez ve nakit karşılığı talep edilemez. Yarışma toplamında bir kişi bir kere ödül kazanabilir, birden fazla ödül kazanamaz.
  12. Yarışmamıza TMMOB İçmimarlar Odası Yönetim Kurullarında görev alanlar ve çalışanlar katılabilir ancak ödül kazanamazlar, seçici kurul tarafından uygun görülürse sergileme kazanabilirler.
  13. TMMOB İçmimarlar Odası Ankara Şube; yarışma ödüllerini, tarihini, yarışma kapsamını, yarışma kurgu ve yapısını önceden haber vermeksizin değiştirme hakkını saklı tutar.
  14. Yarışma sonucu 15 Haziran 2018, Cuma günü açıklanacaktır.
  15. Yarışmaya katılan herkes yukarıda geçen tüm yarışma şartlarını okumuş ve anlayarak peşinen kabul etmiş sayılır.


Yarışma Takvimi

  • Katılım Süresi: 26 Mayıs – 8 Haziran 2018
  • Sonuçların Açıklanması: 15 Haziran 2018
  • Ödül Töreni ve Sergi tarihleri duyurulacaktır.


Yarışma Jürisi

  • Osman DEMİRBAŞ
    IFI 2017-2019 Dönem Elçisi (Avrupa) İzmir Ekonomi Üniversitesi Doç.Dr. Öğretim Üyesi
  • Umut ŞUMNU
    Başkent Üniversitesi Dr.Öğretim Üyesi
  • Işıl ÇAKIR
    TMMOB İçmimarlar Odası Ankara Şube Başkanı


Yarışma Ödülleri

  • Birincilik Ödülü – Plaket + Sergileme + Lomo’Instant Bora Bora
  • İkincilik Ödülü – Plaket + Sergileme + Lomo’Instant San Remo
  • Üçüncülük Ödülü – Plaket + Sergileme + Fuji Instax Mini

Katılımcılardan ayrıca yaklaşık 30 fotoğraf sergi için hak kazanacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın