Arkitera E-Bültenleri

Email adresiniz yeterli
Üyelikten Çıkış
E-Bülten Arşivi

Takip

Yazıları büyütYazıları küçültBu sayfanın PDF görüntüsünü alBu sayfayı yazdırBu sayfayı arkadaşına gönderBu sayfayı rapor et

TOKİ

Haberler
Etkinlikler
YorumlarYorum Sayısı: 32

25 Ağustos 2008, 01:48Yazan: toshygördüğüm kadarı ile toki bir şekilde ihmal edilmiş "barınak" ları inşa ediyor. incelediğim yapıları ev diye tanımlamak mümkün değil.

19 Ağustos 2008, 00:57Yazan: ErDiNc_iSttoki aslında ihaleleriyle Amerika dan bile tam not almış görünen bir kuruluş, ancak neye ne kadar hizmet ediyor ve kibrit kutularının üst üste yığılması müteahhitlerden vb.lerinden başka kimleri tatmin ediyor? sormak lazım Fikir başka kibrit kutusu serpme sadece. Arazi konum bir bakın nerelerde . Yerleşen insanların nereleri bırakıp geldiklerine de bir bakın.Basit rant hikayesi film gibi.

18 Ağustos 2008, 23:40Yazan: shigultoki aslında ihaleleriyle Amerika dan bile tam not almış görünen bir kuruluş, ancak neye ne kadar hizmet ediyor ve kibrit kutularının üst üste yığılması müteahhitlerden vb.lerinden başka kimleri tatmin ediyor? sormak lazım

9 Ağustos 2008, 02:24Yazan: GüneseDogruIlgisizligi cok mudur bilmiyorum ama ben bu TOKI ve KIPTAS´in konutlarini yillar önce bir dergide okudugum haberdeki evlere benzetiyorum hep. Cin´de komünizmin gitmesinden sonra bi köy halki komünizmin disiplin ve aynilik kurallariiyla paralarini birlestirirler ve kapitalizmin imkanlarini kullanarak ticaret yoluyla zengin olurlar. Kazandiklari paralarla ne yaparlar dersiniz? Kirk adet ayni tipte villa yapip otururlar icine:) Muhabir soruyor röportaji yaptigi evlerden birinin sahibi hanima. Herkesle ayni olmak rahatsiz etmiyormu bu varlik icinde. Kadinin verdigi cevap da cok güzel; Yok canim, herkes icini farkli dösüyor zaten. Almancaydi okudugum röportaj detaylarin hatirlamiyorum ama bana nedense hep bu evleri hatirlatiyor bu toplu konutlar.

26 Haziran 2008, 17:33Yazan: Deniz BoranTOKİ şimdi de, Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı Perşembe yaylasında bir konut projesi yapıyor.
Yaylanın güzel görüntüleriyle, projenin detaylarına aynı kaymakamlık sitesinden ulaşılabiliyor!

http://http://www.aybasti.gov.tr/tokii.htm

16 Ekim 2007, 00:06Yazan: orhunnnToki ile ortak yapılan yapılar teslim edilmeye başlandı ve ortaya çıkan tablo,arkadaşların yukarıda belirttiği gibi satılık ve kiralık ilanlarıyla hayalet yerleşim birimleri. Kiraların maşallahı var. Sadece rant düşüncesinde alınmış satılık daireler çoğunlukta. Sayın Toki idarecileri, vatandaşımız bu projenin neresinde, işçimiz, projecilerimiz, taşeronlarımız, çavuşumuz, usta ve işçilerimiz bu projelerin neresinde?

6 Ekim 2007, 23:49Yazan: y.akdemirliAlmanya Türkiyenin neredeyse ücte biri büyüklükte, nüfusu ise 80milyon, Ancak ne gece kondu nede tokinin cirkin, birbirinin aynisi apartmanlari var. Sorun basta kücük sehirlerin nüfusu tutmamasi ve halkin büyük sehirlere göcünü engelleyememesinde. Toki´ye karsi olmakta hakli taraflar olsa da sartlar ülkemizde ne yazik ki böyle ! Biz basta köyden kente göcü durdurmaliyiz. Değerli görüşüne katılarak şunları eklemek istiyorum.TOKİ Uygulama Projelerindeki mantık diğer arkadaşların dedikleri gibi olanda var olmayanda var.Fakat ben çalıştığım süreç içinde şunu öğrenerek TOKİ nin yapmış olduğu çalışmalar içinde Devletin hiçbir şekilde yaptıklarını (TOKİ PROJESİ) kontrol etmediğini sizlere iletebilirim.Uygulama sahası inanılmaz derecede yoğunluk içermekle birlikte uygulama şekilleride kazanç gütme mantığında gelişerek kötü sonuçlar doğmasına ver verilerek işlemektedir.TOKİ nin uyguladığı mantığın aslında işlevsel anlamda olumlu sonuçlar doğurması gerekirken yönetim ve denetim konusunda inanılmaz geri bir durumda bırakılan uygulamaların böyle sonuçlar bile doğurması tamah edilecek birşeydir. TOKİ Uygulamaları bizlerin elinden geçecek olan denetimler sayesinde sağlıklı bir mantığa oturacağından eminim... Ellerimizi sıvamak bizlerin elinde tartışmak ise ağzımızın.. İyi çalışmalar dilerim..

2 Ekim 2007, 19:05Yazan: ska1987Ülkemizde belli amaçlar için kurulan inşaat firmaları amaçlarını gerşekleştirmeden lüks konutlar yapmaya başladılar mesela kiptaş İstanbul belediyesinin İstanbuldaki toplu konut sorununu çözmek için kuruldu ama şimdilerde Dubai de yapılar yapmayı planlıyor.

2 Ekim 2007, 08:01Yazan: PhilidesOlayı 2 boyutlu değerlendirmek istiyorum.Birinci boyut geçmişte kalitesiz üretimlerin yapılmasının nedenleri müteahit firmaların maddi anlamda bu kadar güçlü olmamalarıydı.Güçlü olmaya başlayınca da inşaatlarda kullanılan malzeme kalitesinin artması ve orta yada alt gelirlere artık hitap etmemesi.Kısaca amiyane tabirle babalar büyüdü büyüdükten sonrada sayın müdürüm sayın başkanım gelin bu inşaatları daha kaliteli yapalım daha çok paraya satıp daha çok kazanalım gibi diyaloglar dönmeye başladı.
Olayın ikinci boyutu ise malzemeye yatırılan para yada verilen emeğin projelere verilmemesi ve tüm projelerin tek tip proje gibi uygulanması...
Saygılarımla

1 Ekim 2007, 09:13Yazan: Omer YilmazYöneticimiz Bizi birilerinin mutlaka yönetmesi gerekir ve bu bilinçle yetiştiğimizi bilin. Üye olanlar bölümünde yazamayıp öğrenciler arasında debelenip duruyoruz. Ülkemizde bir yerlere gelebilmek için mutlaka arkamızda birilerinin olması gerektiğininde farkındayız. Gönül bu ya, torpilsizim diye daha fazla eziyet etmeyiniz ve beni özgür bırakın,bırakında hiç değilse özgür düşüncelerimi aktarma fırsatı bulayım. Aday üye yazı içeriğinden açıkçası sıkıldım ve üyeler ne durumda bir bakayım. selam ve sevgilerle.Konu ile ilgisiz bölüme mesaj gönderdiğiniz için bir puan daha alarak 10 puana ulaştınız. Geçici süreyle ihraç edildiniz. Kural İhlal Sistemi ile ilgili bölümde ayrıntıları bulabilirsiniz.

Bütün yorumları forumda okuyun!
Takip Arşivi
Dönem içindeki Takip'lerin listesi aşağıdadır. Ayrıtnılara ulaşmak için ilgilendiğiniz Takip'i listeden seçiniz:

Ürün Tanıtımı