“Başarılı Bir Tasarımcı Olmak İstiyorsan Bir Şeye İnanman Lazım”

Tuna ile Ofis Sohbetleri'nin ilk döneminin son konuğu Avcı Architects'in kurucusu Selçuk Avcı.

Arkitera’nın YouTube kanalında yayınlanan “Tuna ile Ofis Sohbetleri” söyleşi serisinin dokuzuncusuna Selçuk Avcı konuk oldu. Cemal Çobanoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı söyleşinin diğer konukları Tuna Ofis’ten Hatice Engür ve Ozan Sinan Tığlıoğlu.

Avcı Architects Nasıl Kuruldu?

Cemal Çobanoğlu’nun Avcı Architects’in nasıl kurulduğunu sorması üzerine Selçuk Avcı ofisin temellerinin Londra’da atıldığını daha sonra İstanbul’a uzanan öyküsünü kısaca şu şekilde anlattı:

İlk ofis 1989 senesinde Londra’da açıldı. Kendi işimi yapma sabırsızlığından doğdu. Şimdi geriye dönük olarak baksam biraz beklerdim. 2000’li senelerde yavaş yavaş Türkiye’ye dönmeye ve zaman geçirmeye başladım. Türkiye’nin genel olarak ekonomisinin gelişmeye başladığını fark edince ilgim daha da çok arttı. Tasarıma verilen değerin artması ve bu kelimenin lügatımıza girmeye başlaması beni biraz daha heyecanlandırdı.

Söyleşinin yapıldığı mekan olan Circle’ın kuruluş öyküsünü ise şu sözler ile dile getirdi:

Uzun zamandır ofisin bir parçası olarak sergiler ve etkinlikler düzenliyorduk fakat mekanımız buna uygun değildi. Hakkıyla bir sergi yapabileceğimiz bir yer olsun diye rüya kurduk. Aynı zamanda çalışma yöntemimizi de değiştirmeye, daha çeşitli bir ortam içerisinde çalışmaya karar verdik. O yüzden Circle, mimariye odaklı bir etkinlik merkezi aynı zamanda bir çalışma alanı.

Söyleşinin tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

Tuna Ofis: http://www.tunaofis.com/

Avcı Architects: http://avciarchitects.com/tr/

The Circle: https://www.instagram.com/thecircle.o/

Etiketler

Bir yanıt yazın